Sezona u Cvajti počela je spektakularno

Osam golova u duelu HSV-a i Schalkea

Sezona u Cvajti počela je spektakularno

Midhat Šljivak

HSV i Schalke su na Volksparkstadionu u Hamburgu otvorili novu sezonu 2. Bundeslige, a na kraju je u ovom spektakularnom meču slavio domaći tim rezultatom 5:3.

Nova sezona u Cvajti počela je na spektakularan način. U 1. kolu susreli su se najveći favoriti za ulazak u društvo najboljih HSV i Schalke, a ovaj susret je donio čak osam pogodaka i pobjedu HSV-a.

Prvi su se u ovom meču radovali domaći fudbaleri. Igrala se 17. minuta kada Pherai ubacuje s lijeve strane, a u kaznenom prostoru je usamljen Robert Glatzel koji pogađa lagano za 1:0.

Samo pet minuta kasnije gosti su došli do izjednačenja. 17-godišnji Assan Ouedraogo sjajno se snalazi i postiže divan pogodak za poravnanje rezultata na 1:1.

Do preokreta Schalke dolazi u prvoj minuti nadoknade. Thomas Ouwejan koristi jednu odbijenu loptu i precizno postiže pogodak za vodstvo gostiju od 2:1.

Ovim se rezultatom odlazi na odmor, a u nakon samo 15 minuta u nastavku HSV dolazi do preokreta i vodstva.

Oglasi

U 56. minuti HSV je dobio penal. Odgovornost preuzima Laszlo Benes i pogađa za 2:2. Isti igač samo četiri minute kasnije koristi sjajnu loptu Glatzela i postiže pogodak za vodstvo domaćeg tima od 3:2.

Šest minuta kasnije 3:3. Iskusni Simon Terodde bježi odbrani HSV-a i postiže pogodak za izjednačenje rezultata.

U 71. minuti gosti iz Gelsenkirchena ostaju s igračem manje. Cisse je dobio drugi žuti karton i morao je van terena.

Zatresla se u 80. minuti ponovo mreža Schalke, ali gol je poništen zbog ofsajda, da bi dvije minute kasnije domaći tim ponovo u fenomenalnoj prilici, no stativa je saveznik Schalkea.

I Glatzel je potom pogodio mrežu, poništeno je zbog ofsajda, da bi Schalke uzvratio preko Lasmea, Fernandes brani.

Oglasi

A onda u 91. minuti eksplozija domaćih navijača. Robert Glatzel se fenomenalno snalazi u kaznenom prostoru i postiže pogodak za vodstvo HSV-a od 4:3 i erupciju oduševljena.

Nije to bilo sve. U devetoj minuti nadoknade konačnih 5:3 postavlja Dompe.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić nije bio u protokolu za ovaj meč kod domaće ekipe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

2. Bundesliga:

HSV - Schalke 5:3

Top Komentari

Djema1921
Njemacke lige su najbolje za gledat, nema tu valjanja i gluposti koje rade Spanci i sto su i Englezi poceli, ovo je tempo tempo i samo tempo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi