Odjavljivala se press konferencija, a onda je Aničić spomenuo Varešanovića i njegove pomoćnike...

Defanzivac FK Sarajevo

Odjavljivala se press konferencija, a onda je Aničić spomenuo Varešanovića i njegove pomoćnike...

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Danas je održana press konferencija FK Sarajevo pred sutrašnju utakmicu sa Slogom u 1. kolu Premijer lige BiH, na kojoj se medijima obratio i defanzivac tima s Koševa, Marin Aničić.

Nakon što je svoje izlaganje na današnjoj press konferenciji završio privremeni trener FK Sarajevo, Mensur Dogan, medijima se obratio Marin Aničić, defanzivac Sarajeva.

"Želim izraziti saučešće porodici pokojnog Vedrana", rekao je Aničić na početku, misleći na jučer preminulog trenera Sloge, Vedrana Sofića, pa nastavio:

"Ta prva kola su uvijek nezgodna, otvaranje sezone naravno. Ekipe se još dosta ne znaju, ali očekujem našu naravno pobjeda i mislim da smo mi apsolutni favoriti sutra i da ćemo to pokazati na terenu."

"Sigurno da nakon teške povrede koljena u ovom trenutku meni su najpotrebnije utakmice i da se podižem iz utakmice u utakmicu. Na pripremama se moje tijelo još sklapalo na te neke veće fizičke napore. Propustio sam utakmice, moja prva utakmica bila je protiv Torpeda i već nakon šezdesete-sedamdesete minute, osjetio sam, što je i logično, neki pad u fizičkoj spremi. Ovih nekoliko prvih utakmica će mi doći kao pripreme što je ekipa imala, a kroz nekoliko utakmica kad dosegnem veći nivo fizičke spreme mislim da ću moći pokazati još više", istakao je Aničić koji je dugo bio povrijeđen.

"Prošle godine je bilo dosta novih igrača i ove. Može se reći da je ove godine malo više igrača došlo i da je malo veća konkurencija na svim pozicijama", kazao je Aničić, te dodao:

"Mislim da probleme što su zatekli klub, mislim da je najbolji način da se igrači skupe, pokažu karakter i prikažu na terenu uz kvalitetnu igru i pobjedu, naravno." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poslije utakmice, ove stvari što su se dešavale, nisam se ni s kim uspio da vidim iz prošlog stručnog štaba. Ovim putem bih htio da pozdravim trenera Mirzu i njegove pomoćnike i da im se zahvalim za ovaj rad i dobre rezultate koje smo uradili u proteklom periodu", zaključio je Aničić.

Glavni sudija sutrašnjeg meča je Musa Mateo iz Čitluka, a pomoćnici su mu Aleksandar Smiljanić iz Laktaša i Tarik Mulasmajić iz Tešnja. Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice. Meč se igra od 20:30.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Kulturno i lijepo!!! Nije Mirza nikog ubio da ga se ne smije spomenuti.
1 0
Culer
Mirza je taktička neznalica, ali zna pronaći riječ sa igračima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije