Još uvijek se čeka

Direktori Bayerna imali važan sastanak u Londonu, malo ih dijeli od Kanea

Edmir Škorić

U ponedjeljak su direktori Bayerna otputovali u London na završen pregovore s Tottenhamom.

Bayern je planirao do kraja jula završiti transfer engleskog reprezentativca, no nekoliko ponuda Spursi su odbili. Bayern je sada krenuo po završne pregovore.

S obzirom na to da ponedjeljak nije donio željeni ishod, pregovori se nastavljaju sutra, kada se vjeruje da će biti održani "ključni sati" razgovora i nakon čega će sve biti jasno.

Kaneu je preostalo još samo godinu dana ugovora i ranije ove godine bio je predmet interesa Manchester Uniteda, ali taj transfer se nije ostvario.

Jedan od najboljih napadača u povijesti Premier lige, Harry Kane, još nije osvojio trofej s Tottenhamom, zbog čega je ovog ljeta odlučio da ode, godinu dana prije isteka ugovora.

Bayern je cijelo ljeto tragao za napadačem i na kraju se odlučio za Kanea, koji bi također u Minhenu dobio priliku da osvoji brojne trofeje koje do sada nije imao priliku da osvaja.

Vlasnik Tottenhama Daniel Levy je poznat kao tvrd pregovarač i koliko god to bude moguće, htjet će da izvuče što više novca od Bayerna, zato i ne želi tako lako i brzo da pristane, mada je svima jasno da će prije ili kasnije prihvatiti ponudu Bavaraca.

Bayern je spreman bio da plati oko 80 miliona eura, Tottenhamu to nije dovoljno, a ako se na kraju klubovi "nađu" u zajedničkom dogovoru, onda će sasvim sigurno biti oboren rekord njemačkog kluba kada su transferi u pitanju. Trenutno rekord drži Lucas Hernandez kada je 2019. za 80 miliona stigao iz Atletico Madrida. Vjeruje se da Spursi traže više od toga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Minhenu vlada zabrinutost jer je Kylian Mbappe blizu odlaska iz PSG-a, a u tom bi slučaju Parižani upravo Kanea pokušali dovesti, iako se govori i o mogućem dolasku Randala Kolo Muanija iz Eintracht Frankfurta.

Kane je zabio 213 golova u Premier ligi i za sada izgleda kao jedini koji bi mogao nadmašiti rekordnog Alana Shearera, koji ima 260 golova u karijeri. Ukoliko Kane ode iz Engleske, jasno je da će Sherarerov rekord ostati neugrožen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.