Sommer odlazi, Bayern dovodi španskog golmana kao zamjenu

Želja je golman Brentforda

Sommer odlazi, Bayern dovodi španskog golmana kao zamjenu

Eldar Ganibegović

Švicarski golman Yann Sommer trebao bi uskoro napustiti minhenski Bayern, a na Allianz Areni već razmišljaju o njegovoj zamjeni i žele da dovede španskog golmana kao zamjenu.

Yann Sommer doveden je u Bayern kada je Manuel Neuer slomio nogu, no po povratku Nijemca Švicarac je trebao preseliti na klupu za rezerve.

Švicarski reprezentativac, međutim, nema namjeru da grije klupu i do kraja ljetnog prijelaznog roka napustiti će klub.

On bi u narednim danima trebao postati novi golman Intera, gdje će doći nakon što je klub napustio kamerunski golman Andre Onana.

Bayern već radi na tome da dovede zamjenu za njega, odnosno golmana koji će biti zamjena Neueru, a oko su bacili na jednog Španca.

U pitanju je golman Brentforda, 27-godišnji David Raya, koji ugovor s engleskim klubom ima na još godinu dana, odnosno do kraja sezone.

Oglasi

Raya je još kao tinejdžer iz Cornelle otišao u Blackburn, igrao na posudbi u Southportu, a u Brentford je stigao prije četiri godine za 3,35 miliona eura. 

Transfer guru Fabrizio Romano objavio je kako Bayern u narednim danima želi da ga predstavi, a poznavajući njega i njegove informacije, tako će i biti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba spomenuti i da je Raya dva puta branio za reprezentaciju Španije, a zanimljivo da nikada nije nastupao za mlađe selekcije svoje zemlje. 

U Minhenu inače očekuju dolazak Harryja Kanea i to je trenutno prva tema kada su u pitanju dolasci, tako da saga oko rezervnog golmana prolazi ispod radara. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi