Maneova godišnja plata veća od cifre koju će Bayern dobiti od njegove prodaje!

Poznati detalji

Maneova godišnja plata veća od cifre koju će Bayern dobiti od njegove prodaje!

Edmir Škorić

Sadio Mane (31) na pragu je prelaska u Al-Nassr, klub Cristiana Ronalda (38) iz Saudijske Arabije. Prema informacijama BILD-a, transfer je praktički dogovoren.

Senegalac nije bio u Bayernovom avionu za Singapur u nedjelju, već putuje u Dubai na ljekarski pregled. Prije toga se u hotelu oprostio sa dojučerašnjim saigračima i jasno je da kreće nova avantura za njega.

Samo godinu dana nakon dolaska u Minhen iz Liverpoola, Mane je odlučio da napravi transfer. To ni ne čudi budući da mu u Al-Nassru nude čak 40 miliona eura godišnje.

Interesantno da će dobiti za godinu dana više nego Bayern za njegov transfer. Naime, prema izvještajima, Bavarci će na osnovu prodaje zaraditi 37 miliona eura.

Kada je njemački klub 22. juna 2022. iznenađujuće službeno objavio Maneov transfer za 32 miliona eura plus bonuse, bivši sportski direktor Hasan Salihamidžić (46) radovao se: “Sa Sadiom u Bayern dolazi vrhunska međunarodna zvijezda koja će osvojiti svijet nogometa i ostaviti veliki trag".

Oglasi

Svi su očekivali da će Mane zaista napraviti velike stvari u Bavarskoj, no on se ondje nikako nije proslavio. Za godinu dana odigrao je 38 utakmica i postigao 12 golova, a istovremeno je bio uključen u incident kada je udario saigrača Leroya Sanea nakon utakmice Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Imao je i tešku povredu zbog koje nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Sve to je ostavilo traga i Mane je odlučio da bi već ovog ljeta trebao da ide put Saudijske Arabije.

Mane će se priključiti Al Nassru za koji nastupaju Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović, kao i Fofana koji je nedavno potpisao ugovor sa ovim timom.

S obzirom da Bayern još nije potvrdio transfer, Kimmich nije bio skroz direktan, ali je rekao da "naravno da sam primijetio da Sadija danas nema i da nije igrao. Da, očito je, nešto se sprema".

"Mislim da je odigrao vrlo dobru prvu polovicu prošle sezone i imao je jako dobru statistiku. Nije samo on kriv što stvari nisu funkcionirale u drugom dijelu sezone," objasnio je Kimmich.

"Sadio je neko ko je uvijek pozitivan i smiren. Da je sada frustriran, ne bi to pokazao. On je potpuni profesionalac koji je tu na svakom treningu i daje sve od sebe, tako da ne mogu reći ništa negativno", hvalio ga je Kimmich.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi