Sadio Mane već požalio zbog odlaska u Al Nassr? "Volio bih da je drugačije"

Edmir Škorić

Sadio Mane je imao tešku godinu iza sebe. Na kraju je napustio Bayern i prešao u Al Nassr, iako se čini kako je imao namjeru još igrati u Njemačkoj.

Kada je prešao prošlog ljeta iz Liverpoola u Bayern, činilo se da će biti veliko pojačanje za Bavarce, no Senegalac je imao dosta problema, mučio se i s povredom zbog koje je otpao za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a na kraju prešao u Al Nassr u Saudijskoj Arabiji.

Mane je sezonu 2021/22 proveo u statusu jednog od ključnih igrača Liverpoola - na terenu je proveo gotovo 4000 minuta i zajedno s klubom borio se za sve trofeje. Postigao je i 23 gola te je bio ključan čovjek u mnogim bitnim utakmicama.

Liverpool je na kraju osvojio FA kup i Liga kup, ali je završio drugi u Premier ligi i izgubio od Real Madrida u finalu Lige prvaka.

Na kraju te sezone osjetio je da treba novi izazov, te je prešao u Bayern koji ga je platio 32 miliona eura i dao mu 20 miliona eura godišnju platu, gotovo dvostruko više od onoga što je imao na Anfieldu.

U oktobru je dodijeljena Zlatna lopta, a Mane je osvojio drugo mjesto. Nije bilo šanse za pobjedu - Karim Benzema se odlijepio od Senegalca na 356 bodova.

Pa ipak, Sadio je bio tek drugi Afrikanac koji je završio među prva tri Ballon d'Or - prvi je bio George Weah, koji je osvojio najprestižniju individualnu nagradu 1995. godine.

No kasnije problem za problemom. Povreda i propušteno Svjetsko prvenstvo, potom udaranje u lice saigrača Sadija Manea, zbog čega je bio suspendovan i morao se svima izviniti javno.

Na kraju je otišao iz Bayerna nakon samo jedne sezone i imat će platu od čak 40 miliona eura godišnje u Saudijskoj Arabiji, ali dojam je da žali zbog odluke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Odlazak iz Bayerna me boli. Volio bih drugačiji kraj. Znam da bih mogao pomoći ekipi ove sezone. Htio sam to dokazati svima. No, klubu i navijačima želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Mane novinaru Skya Florianu Plettenbergu.

Senegalac je već stigao u Dubai kako bi obavio prvi dio liječničkog pregleda, pa će ubrzo i zvanično postati član ekipe koju predvodi Cristiano Ronaldo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.