Jedna od najvećih zvijezda Bayerna otvoreno govori o Maneu

Kimmich se oglasio

Jedna od najvećih zvijezda Bayerna otvoreno govori o Maneu

Edmir Škorić

Senegalski reprezentativac Sadio Mane napušta Bayern i odlazi u Saudijsku Arabiju.

Poput mnogih zvijezda, Mane se odlučio prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije i zaigraće u timu Cristiana Ronalda.

Spominjalo se nekoliko klubova, ali očito je Al Nassr bio najkonkretniji, te je svojom ponudom privukao najviše pažnje Manea.

"Čeka se provjera papirologije sa igračeve strane, a zatim će biti zakazani medicinski pregledi. Uskoro će posao biti završen", napisao je specijalista za transfere Fabrizio Romano. Navodno će Bavarcima pripasti 37 miliona eura odštete.

Mane će se priključiti Al Nassru za koji nastupaju Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović, kao i Fofana koji je nedavno potpisao ugovor sa ovim timom.

Oglasi

Sadio Mane je prošlog ljeta stigao u Minhen kao veliko pojačanje iz Liverpoola za 35 miliona funti i ima ugovor s Bayernom do 2025. godine.

Međutim, 31-godišnjak nije oduševio u prvoj sezoni. Postigao je sedam golova u 25 bundesligaških utakmica, a zbog povrede je propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru i nekoliko utakmica svog kluba.

Mane je u Tokiju sa tribina pratio meč Bayerna, a od njega se već opraštaju igrači Bayerna.

S obzirom da Bayern još nije potvrdio transfer, Kimmich nije bio skroz direktan, ali je rekao da "naravno da sam primijetio da Sadijaq danas nema i da nije igrao. Da, očito je, nešto se sprema".

"Mislim da je odigrao vrlo dobru prvu polovicu prošle sezone i dao je jako dobru statistiku. Nije samo on kriv što stvari nisu funkcionirale u drugom dijelu sezone," objasnio je Kimmich.

"Mogu samo zamisliti da to nije tako lako s novim jezikom, kulturom i ljudima. Kad izađeš kao vrhunska zvijezda, moraš poslušati mnogo kritika, neke s pravom, naravno, neke pogrešno," dirljive su riječi Kimmicha na rastanku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sadio je neko ko je uvijek pozitivan i smiren. Da je sada frustriran, ne bi to pokazao. On je potpuni profesionalac koji je tu na svakom treningu i daje sve od sebe, tako da ne mogu reći ništa negativno", rekao je Kimmich.

Mane je dao 12 golova i upisao šest asistencija u 38 utakmica za Bayern München.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi