Revanš protiv Slovana u Bratislavi

Može li Zrinjski večeras napraviti čudo i ispisati historiju fudbala u BiH?

Endin Čaušević

Fudbaleri aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine mostarskog Zrinjskog večeras u Bratislavi igraju protiv Slovana revanš utakmicu drugog pretkola Lige prvaka i nadaju se čudu kojim bi ispisali stranice bh. fudbala.

Zrinjski je takmičenje u kvalifikacijama za Ligu prvaka otvorio pobjedom u prvom pretkolu protiv Urartua, no sada je naišao na dosta težeg protivnika.

Slovan je prije sedam dana u Mostaru uspio da slavi sa minimalnih 1:0 i ostvari prednost pred revanš koji je večeras na rasporedu u Bratislavi. No, jasno je da Zrinjski niko ne smije otpisati prerano i da će igrači Krunoslava Rendulića dati maksimum za preokret i plasman u treće pretkolo.

Igrači Zrinjskog igraju večeras i za historiju jer u slučaju preokreta i pobjede će izboriti treće pretkolo Lige prvaka, ali i minimalno plasman u grnupnu fazu Konferencijske lige što nijedan bh. klub još uvijek nije uspio.

U ekipi Zrinjskog vlada odlična atmosfera i igrači su sigurni da večeras mogu pokazati svoje pravo lice protiv Slovana i osvetiti se ovom klubu za prošlu godinu kada su ih izbacili na posljednjoj stepenici kvalifikacija za KL.

"Ako zabijemo gol onda je sve u egalu jer je Slovan trenutno u prednosti za samo jedan gol. U ovom meču nemamo izbora i ako mislimo proći dalje moramo pobijediti. Rezultat iz prve utakmice nije povoljan, ali nije ni sve tako crno", rekao je, između ostalog, Rendulić pred večerašnji meč.

I trener Slovana, Vladimir Weiss, upozorava da još ništa nije odlučeno, ali da vjeruje da njegova ekipa može u treće pretkolo Lige prvaka.

"Svi smo zdravi i veselimo se ovoj utakmici. Naravno, želimo proći dalje, ali to isto želi i Zrinjski. Ništa nije odlučeno, ali vjerujem da će uz pun stadion i našu kvalitetu to biti moguće. Kada igramo odgovorno, dolazimo do rezultata. Ekipa je skoncetrisana, imamo iskusne igrače i ja im vjerujem. No, istovremeno respektujem protivnika, Zrinjski ima jako dobar tim", rekao je trener Slovana.

Međutim, i u slučaju poraza Zrinjski će ostati u Evropi i imati šansu da izbori takmičenje u grupnoj fazi Evropske lige ili Konferencijske lige.

U slučaju poraza od Slovana mostarski klub ide u treće pretkolo Evropske lige gdje ih čeka bolji iz duela Breidablik/Kopengahen, a u slučaju poraza i u tom dvomeču Zrinjski će imati šansu da ide u Konferencijsku ligu jer će igrati play-off.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sigurno je da Plemići neće odustati sve dok postoji šansa i u kvalifikacijama za Ligu prvaka, te će dati maksimum da večeras naprave čudo i ispišu historiju bh. fudbala.

Podsjećamo, utakmica između Slovana i Zrinjskog igra se večeras od 20:30 sati, a mostarski klub će imati na stadionu Slovana i veliku podršku svojih navijača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.