Šta Slovanu znači utakmica protiv Zrinjskog? Trener Weiss je to opisao u dvije riječi

Pred revanš u Bratislavi

Šta Slovanu znači utakmica protiv Zrinjskog? Trener Weiss je to opisao u dvije riječi

Edmir Škorić

Trener Slovana iz Bratislave uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv mostarskog Zrinjskog nazvao je utakmicom godine.

Prema Vladimiru Weissu, njegova ekipa ne samo da će braniti vodstvo od 1:0 iz prošlosedmičnog prvog susreta u Bosni i Hercegovini, već želi igrati i opet pobijediti.

"Svi smo zdravi i veselimo se ovoj utakmici. Naravno, želimo proći dalje, ali to isto želi i Zrinjski. Ništa nije odlučeno, ali vjerujem da će uz pun stadion i našu kvalitetu to biti moguće. Kada igramo odgovorno, dolazimo do rezultata. Ekipa je skoncetrisana, imamo iskusne igrače i ja im vjerujem. No, istovremeno respektujem protivnika, Zrinjski ima jako dobar tim", rekao je trener Slovana.

Već 18.000 ulaznica za ovaj meč u Bratislavi je rasprodano, ostalo je još samo 2500 u prodaji. Slovacima je podrška neophodna i trener Weiss je i očekuje sutra.

"Zato se i bavimo nogometom. Ne možete igrati dobar nogomet bez ljudi. To nam je svima nagrada za prošlu sezonu. Na stadion su se vratili navijači, ali i porodice s djecom. To je slika našeg dobrog rada. Moramo ih pokušati zadržati, a to će se postići kada budu dobre igre i rezultati", istaknuo je Weiss.

Trener Slovana u subotu je u Košicama poštedio nekoliko igrača uoči ključne utakmice Lige prvaka.

Oglasi

"Žrtvovao sam rezultat utakmice u Košicama nauštrb utakmice protiv Zrinjskog. Za nas je to utakmica godine. Sigurno nećemo samo braniti rezultat, to ne bi bilo dobro. Moramo uložiti puno energije i biti opasniji naprijed. Nismo efikasni i to moramo popraviti. Oni će doći opušteni, iako mislim da neće biti naivni".

Stoper Guram Kašia jedva čeka naelektriziranu atmosferu na stadionu.

"U Slovanu sam treću sezonu i svake godine je sve bolje što se tiče posjećenosti. Jako se veselim sutrašnjem danu i podršci naših navijača. Na terenu ćemo učiniti sve da ih obradujemo dobrim rezultatom".

Lani su se dvije ekipe susrele u doigravanju Konferencijske lige, Slovan je u grupnu fazu prošao tek nakon uspješnog izvođenja jedanaesteraca. Kašia se nada da će ovaj put njegova momčad završiti posao u regularnom vremenu.

"Vjerujem da sutra neće biti infarkt za navijače kao prošle godine. Da bi tako bilo, moramo igrati koncentrirano od prve minute. Priželjkujem mirniji tok, ali vidjet ćemo opet kako će se to sve odvijati. U Mostaru je bilo jako vruće i sparno, sutra će biti podnošljivije. Međutim, mi ne gledamo na vrijeme, moramo igrati razumno u svim uslovima".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pobjednik dvomeča će u 3. pretkolu igrati protiv uspješnijeg iz iz okršaja Šeriff Tiraspol - Maccabi Haifa (prvi susret 1:0),dok poraženog čeka treće pretkolo Konferencijske lige. U njemu će mu protivnik biti poražena ekipa iz dvoboja Breidablika i FC Kopenhagena (prvi susret 0:2).

Utakmica između Slovana i Mostara počinje u 20.30 sati, a vodit će je francuski sudija Jeremie Pignard. Tekstualni prijenos i sva dešanjava moći ćete pratiti na portalu SportSport.ba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi