Parovi play-offa Konferencijske lige

Jakirović se hvata za glavu zbog žrijeba u Nyonu, Osijek nije imao sreće, Hajduk i Partizan jesu!

Endin Čaušević

Nakon Lige prvaka i Evropske lige danas je u Nyonu održan i žrijeb play-offa Konferencijske lige, a svoje potencijalne protivnike saznali su i klubovi iz regiona.

U bubnju današnjeg žrijeba play-offa Konferencijske lige bilo je ime mostarskog Zrinjskog koji je saznao protivnika u slučaju poraza od Breidablika, a pored bh. prvaka tu su bili i klubovi iz naših susjednih zemalja.

Hrvatska bi u slučaju dobrih rezultata u trećem pretkolu Konferencijske lige u play-offu mogla imati čak tri predstavnika, a to su Hajduk, Rijeka i Osijek.

Rijeka u trećem pretkolu nema previše težak posao i jasno je da je favorit u okršaju protiv B36 Tórshavn s Farskih Ostrva, ali u slučaju plasmana u play-off Konferencijske lige klub s Rujevice dobio je najtežeg mogućeg protivnika.

Naime, ukoliko se Rijeka plasira dalje na posljednjoj stepenici kvalifikacija igrat će dvomeč protiv francuskog Lillea.

Hajduk u trećem pretkolu ima težak posao jer igra protiv grčkog PAOK-a, a splitski klub ukoliko se plasira u play-off igrat će protiv boljeg iz okršaja Rosenborg - Hearts.

U bubnju je bio i Osijek koji se također nije proslavio u žrijebu. Osijek i u trećem pretkolu ima težak zadatak jer igra protiv Adane Demirspor, no ako hrvatski klub napravi iznenađenje i plasira se dalje i tu ga čeka zaista težak zadatak i okršaj protiv poraženog iz duela Olympiakos - Genk.

Također, u današnjem žrijebu bio je i beogradski Partizan koji inače u trećem pretkolu Konferencijske lige igra protiv azerbejdžanskog Sabaha, a ukoliko prođe tu prepreku u play-offu ih očekuje okršaj protiv boljeg iz duela Steaua - Nordsjaelland.

Potencijalnog protivnika u play-offu Konferencijske lige saznao je i Fenerbahče za koji nastupa naš Edin Džeko.

Fenerbahče u trećem pretkolu igra protiv Maribora, a ukoliko se turski klub plasira dalje očekuje ih okršaj protiv boljeg iz duela Twente - Riga.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prve utakmice play-offa Konferencijske lige igraju se 24. avgusta, dok su revanš mečevi na rasporedu 31. avgusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.