Nakon večerašnje izvedbe svima je jasno da je Rijeka s Jakirovićem kandidat za titulu prvaka

Uvjerljiva pobjeda

Nakon večerašnje izvedbe svima je jasno da je Rijeka s Jakirovićem kandidat za titulu prvaka

M. Šljivak

HNK Rijeka je u 3. kolu HNL-a na Rujevici ugostila Istru, a na kraju je tim Sergeja Jakirovića upisao novu uvjerljivu pobjedu. Bilo je ogromnih 6:0 i nakon ove izvedbe jasno je kako su Riječani kandidati za titulu prvaka Hrvatske.

Rijeka je na Rujevici večeras deklasirala Istru. Gosti su kući u Pulu ispraćeni sa šest golova u mreži, a tim Sergeja Jakrovića je u samo tri dana odigrao dva meča u kojima je postigao po šest pogodaka (Dukagjini 6:1).

Otpor Istre je u ovom meču slomljen u 34. minuti. Marešić katastrofalnom reakcijom poklanja loptu Franji Ivanoviću, a mladi napadač postiže gol za 1:0.

Deset minuta kasnije na semaforu je 2:0. Lindon Selahi preciznim udarcem s 20-ak metara povećava prednost svog tima.

Oglasi

Treći gol viđen je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Marco Pašalić spektakularno pogađa same rašlje protivničkog gola za 3:0.

U nastavku se tim Sergeja Jakirovića nije zaustavljao već je do vrha napunio protivničku mrežu.

Golijada se nastavila u 58. minuti kada se Bruno Goda najbolje snalazi u kaznenom prostoru Istre i postiže pogodak za uvjerljivih 4:0.

Oglasi

Peti gol postignut je tri minute kasnije. Jakirović je napravio nevjerovatan potez dovođenjem 19-godišnjeg Ivanovića koji je po drugi put večeras strijelac za visokih 5:0.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 81. minuti. Konačnih 6:0 postavio je Alen Grgić.

Rijeka je nakon tri kola na šest bodova i s gol razlikom od 10-1, ali definitivno je Sergej Jakirović napravio tim koji će se boriti za sam vrh tabele.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 3. kolo:

Rijeka - Istra 6:0

Top Komentari

pero98
Zaslužena naša pobjeda. Sretno u Europi dečki. FF
1 0
Adnanos
Trenutno najbolji nas trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi