Amaterizam odbrane Istre, a onda golčina zbog koje su svi na Rujevici ustali na noge i aplaudirali

Fantastičan pogodak Pašalića

Amaterizam odbrane Istre, a onda golčina zbog koje su svi na Rujevici ustali na noge i aplaudirali

E. Čaušević

Rijeka igra trenutno na svom terenu protiv Istre utakmicu trećeg kola SuperSport HNL-a i čini se da je već nakon prvog poluvremena riješeno pitanje pobjednika. No, svi pričaju o magiji koja se desila u posljednjim sekundama prvog dijela utakmice na Rujevici.

Rijeka ima ulogu favorita u večerašnjoj utakmici, a ekipa s Rujevice to je demonstrirala već u prvom poluvremenu.

U Istri su se nadali da mogu pružiti otpor i neporaženi napustiti Rijeku večeras, no već nakon 45 minuta bilo je jasno da im je potrebno čudo da se to desi.

Rijeka je odlično igrala u prvom poluvremenu, a u finišu smo vidjeli čak tri gola u mrežu Istre.

Do vodstva domaći su došli u 34. minuti kada je Ivanović pogodio mrežu gostiju, dok je deset minuta kasnije Selahi na asistenciju Fruka pogodio za 2:0.

Oglasi

Činilo se da je to rezultat prvog poluvremena, ali u posljednjim sekundama Rijeka ponovo trese mrežu Istre.

Odbrana gostujućeg tima pravi nevjerovatnu grešku na 20 metara od gola jer je Fruk presjekao taj napad, a lopta na kraju dolazi do Pašalića koji postiže spektakularan pogodak za 3:0 na oduševljenje navijača na tribinama.

Fantastičan gol Rijeke za 3:0 pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka je pred drugom pobjedom u novoj sezoni nakon poraza od Hajduka, dok će Istra prema svemu sudeći ostati nakon tri odigrana kola na samo jednom osvojenom bodu.

Top Komentari

user1602245913
Koga uopće briga za ovu ligu? Dovoljno je da napišete rezultat i strijelce, i to je to.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti