Nije to bio baš pametan potez

Sad su napali čovjeka u Messijevom dresu i nikad više - dobili su batine za pamćenje

Edmir Škorić

U osmini finala Liga kupa sinoć su snage odmjerili Dannas i Inter Miami, a susret je završio rezultatom 4:4 uz nove majstorije Lionela Messija, koji od dolaska u Sjedinjene Države briljira.

Dallas je na Toyota stadionu vodio 4:3 i bio jako blizu osmine finala, no pet minuta prije isteka 90. minuta Messi je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara donio Inter Miamiju izjednačenje.

Messi je majstorskim golom utakmicu odveo u penale, gdje je Inter Miami došao do trijumfa i plasmana dalje. Za goste su pogađali s bijele tačke Messi, Busquets, Campana, Miller i Cremaschi, dok su za Dallas sigurni bili Arriola, Quignon i Ferreira, a tragičar je bio Pomykal koji je u drugoj seriji promašio penal što je na kraju i odlučilo pobjednika.

U kakvoj formi igra Messi najbolje pokazuje statistika. Naime, od dolaska u Inter odigrao je četiri utakmice i uspio je zabiti čak sedam golova, te je upisao i jednu asistenciju.

Nakon spomenute utakmice, došlo je do fizičkog okršaja među nekolicinom navijača, pa se tako pojavio i snimak na Twitteru koji je brzo dosegao stotine hiljada pregleda.

Na snimku se mogu vidjeti trojica muškaraca i jedna žena kako razmjenjuju udarce šakama. Napominje se i da nije bilo intervencija niti zaštitara niti drugih simpatizera koji bi zaustavili ovaj obračun.

U videu koji je objavljen, muškarac u dresu s brojem 10 argentinske reprezentacije sukobljava se s još dva navijača šakama, dok žena - ona bi bila ta koja je pratila navijača koji je nosio Messijev dres - pokušava udariti jednog od napadača.

Snimak traje devet sekundi i na osnovu njega se mogla vidjeti superiornost Messijevog fana u odnosu na ostala dva muškarca, s tim da nije poznato šta se sve kasnije desilo.

Nije uobičajeno za utakmice MLS-a da se navijači fizički obračunavaju, no očito je u ovom slučaju postojao dobar razlog da dođe do razmjene udaraca. Nadajmo se da je na kraju sve u redu sa akterima ove borbe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.