Inter gubi 4:3, na semaforu 85. minut, a onda Messi izvodi slobodnjak: Najbolji ikad ponovo oduševio

Igra u nevjerovatnoj formi u Americi

Inter gubi 4:3, na semaforu 85. minut, a onda Messi izvodi slobodnjak: Najbolji ikad ponovo oduševio

Endin Čaušević

Dallas i Inter Miami sinoć su odigrali spektakularnu utakmicu u osmini finala Liga kupa, a fudbalska javnost ponovo bruji o nevjerovatnom Lionelu Messiju koji je ponovo uspio da zadivi svijet. Messi je zabio dva gola u sinoćnjem meču, no ono što je uradio kada je njegov tim gubio sa 4:3 je prava čarolija.

Dallas je na Toyota stadionu bio na korak od plasmana u osminu finala, ali sve dok Inter u svojim redovima ima najboljeg igrača svih vremena jasno je da klub iz Miamija niko tako rano ne smije otpisivati.

Messi igra u nestvarnoj formi od dolaska u Sjedinjene Američke Države, a Argentinac je to demonstrirao i sinoć.

Na scenu je stupio već u četvrtoj minuti kada smo gledali preslikanu akciju kao nekada u Barceloni. Jordi Alba je prošao po lijevoj strani i vratio loptu na vrh kaznenog prostora, a potom je Messi natrčao i sjajno pogodio za 1:0.

Međutim, Dallas je do kraja prvog dijela uspio da preokrene. Domaći su u 37. minuti preko Quingnona poravnali na 1:1, dok je preokret donio Kamungo samo sedam minuta kasnije.

Oglasi

U 63. minuti činilo se da je sve gotovo jer je Dallas poveo sa 3:1, a ovaj put mrežu Intera zatresao je Velasco. No, samo dva minuta kasnije bilo je 3:2. Alba je upisao drugu asistenciju na utakmici, a u listu strijelaca upisao se Cremaschi.

Međutim, rezultat se promijenio ponovo već u 68. minuti. Dallas je poveo sa 4:2 autogolom Taylora, te su ovaj put svi zaista otpisali Inter. No, kada neko ima Messija u ekipi onda takve stvarni se ne smiju raditi.

Inter se u život vratio u 80. minuti autogolom Farfana, a pet minuta kasnije magija. Slobodan udarac za Inter na nekih 20-tak metara od gola, te magija Messija za 4:4 koja ostavlja bez daha.

[twitter]https://twitter.com/Ziad_EJ/status/1688403199873392640[/twitter]

Tako je meč otišao na penale, a tu je Inter bio uspješniji. Za goste su pogađali s bijele tačke Messi, Busquets, Campana, Miller i Cremaschi, dok su za Dallas sigurni bili Arriola, Quignon i Ferreira, a tragičar je bio Pomykal koji je u drugoj seriji promašio penal što je na kraju i odlučilo pobjednika.

U kakvoj formi igra Messi najbolje pokazuje statistika. Naime, od dolaska u Inter odigrao je četiri utakmice i uspio je zabiti čak sedam golova, te je upisao i jednu asistenciju.

Top Komentari

user1676560946
Zamisli da Bog Messi igra sa domarima kao Penaldo u 65 ligi svijeta, plus da iza sebe ima Brozovica, Fofanu, u napadu Manea i Taliscu koja bi to sprdnja bila, Mls tehnicki i fizicki 20 dimenzija ispred Kamel lige
1 2
Drakula
Najbolji mami svojoj samo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi