Grci su majstori provokacija - na Poljudu kipte od bijesa

Edmir Škorić

U ponedjeljak je održan žrijeb play-offa Konferencijske lige, a potencijalnog rivala saznao je i splitski Hajduk.

Hajduk u trećem pretkolu ovog UEFA-inog takmičenja igra protiv PAOK-a, a danas je saznao potencijalnog rivala u play-offu ukoliko prođe grčkog velikana.

Na kraju je žrijeb odlučio da pobjednik duela Hajduk - PAOK ide na boljeg izmeća Rosenborg - Hearts.

Grci su, kako to obično biva, objavili na društvenim mrežama i grafiku s potencijalnim protivnicima. No, interesantno je da je PAOK na grafiku postavio sam svoj grb naspram onih Rosenborga i Heartsa.

U PAOK-u su očito već eliminisali splitsku ekipu, a ovo je naravno izazvalo bijes na Poljudu i moglo bi da posluži kao dodatna motivacija Splićanima u mečevima trećeg pretkola.

Za razliku od Hajduka, Rijeka i Osijek imaju mnogo teže zadatke. Rijeka ide na Lille, a Osijek na poraženog iz meča Olympiakos - Genk.

Jedini preostali bh. predstavnik u Evropi, HŠK Zrinjski, igraće u trećem pretkolu protiv Breidbalika sa Islanda. U slučaju da prođu, osiguraće grupnu fazu Konferencijske lige, ali i play-off Evropske lige.

U play-offu drugog po redu UEFA takmičenja Plemići bi igrali protiv austrijskog LASK-a. A u slučaju da izgube, igrali bi u play-offu Konferencijske lige protiv pobjednika meča Struga - Swift Hesperange.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, Zrinjski se od Lige prvaka oprostio porazom u dvomeču od Slovana iz Bratislave. Ipak, nastavio je svoj evropski put, a istovremeno ga očekuju izazovi u Premijer ligi.

Gradski derbi protiv FK Velež trebao bi biti odigran za vikend, ukoliko ne dođe do odgode. Za sada nema naznaka da će se to i desiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.