Jakirović se hvata za glavu zbog žrijeba u Nyonu, Osijek nije imao sreće, Hajduk i Partizan jesu!

Parovi play-offa Konferencijske lige

Jakirović se hvata za glavu zbog žrijeba u Nyonu, Osijek nije imao sreće, Hajduk i Partizan jesu!

E. Čaušević

Nakon Lige prvaka i Evropske lige danas je u Nyonu održan i žrijeb play-offa Konferencijske lige, a svoje potencijalne protivnike saznali su i klubovi iz regiona.

U bubnju današnjeg žrijeba play-offa Konferencijske lige bilo je ime mostarskog Zrinjskog koji je saznao protivnika u slučaju poraza od Breidablika, a pored bh. prvaka tu su bili i klubovi iz naših susjednih zemalja.

Hrvatska bi u slučaju dobrih rezultata u trećem pretkolu Konferencijske lige u play-offu mogla imati čak tri predstavnika, a to su Hajduk, Rijeka i Osijek.

Rijeka u trećem pretkolu nema previše težak posao i jasno je da je favorit u okršaju protiv B36 Tórshavn s Farskih Ostrva, ali u slučaju plasmana u play-off Konferencijske lige klub s Rujevice dobio je najtežeg mogućeg protivnika.

Naime, ukoliko se Rijeka plasira dalje na posljednjoj stepenici kvalifikacija igrat će dvomeč protiv francuskog Lillea.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Hajduk u trećem pretkolu ima težak posao jer igra protiv grčkog PAOK-a, a splitski klub ukoliko se plasira u play-off igrat će protiv boljeg iz okršaja Rosenborg - Hearts.

U bubnju je bio i Osijek koji se također nije proslavio u žrijebu. Osijek i u trećem pretkolu ima težak zadatak jer igra protiv Adane Demirspor, no ako hrvatski klub napravi iznenađenje i plasira se dalje i tu ga čeka zaista težak zadatak i okršaj protiv poraženog iz duela Olympiakos - Genk.

Također, u današnjem žrijebu bio je i beogradski Partizan koji inače u trećem pretkolu Konferencijske lige igra protiv azerbejdžanskog Sabaha, a ukoliko prođe tu prepreku u play-offu ih očekuje okršaj protiv boljeg iz duela Steaua - Nordsjaelland.

Opis nije dostupan.

Potencijalnog protivnika u play-offu Konferencijske lige saznao je i Fenerbahče za koji nastupa naš Edin Džeko.

Fenerbahče u trećem pretkolu igra protiv Maribora, a ukoliko se turski klub plasira dalje očekuje ih okršaj protiv boljeg iz duela Twente - Riga.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Opis nije dostupan.

Prve utakmice play-offa Konferencijske lige igraju se 24. avgusta, dok su revanš mečevi na rasporedu 31. avgusta.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Ajmo prvo proci Farske otoke o Francuzima ima vremena, jesu težak ždrijeb ali korak po korak. Inace sretno svim hrvatskim klubovima u Europi.
2 1
BAJSJECAR1977
Sretno svim "Jugosima" iz Ljubljane...Olimpija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi