FK Sarajevo u samoj završnici ostao bez pobjede protiv Hajduka!

Prijateljska utakmica

FK Sarajevo u samoj završnici ostao bez pobjede protiv Hajduka!

Esmer Oštraković

Ekipa Sarajeva ovog vikenda trebala je odigrati utakmicu 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Borca.

Ta utakmica je odgođena zbog nastupa Borca u Konferencijskoj ligi, a Sarajevo je odlučilo da odigra prijateljsku utakmicu protiv Hajduka.

Od prve minute za Sarajevo su igrali: Šahinović, Trako, Zeljković, Vrančić, Oliveira, Varešanović, Penaranda, Beganović, Radović, Soldo, Ziljkić.

Drugo poluvrijeme su još igrali: Rogić, Duraković, Jelić-Balta, Čataković, Ljukovac, Viveros, Avramoski, Ikić, Mulalić, Čelik, Buljubašić, Mustafić.

Sa druge strane kod Hajduka je to izgledao ovako: Kalinić (od 60. Silić), Moufi (od 46. Mikanović), Šarlija (od 46. Ferro), Elez (od 60. Melnjak), Diallo (od 73. Ćubelić), Sigur (od 46. Kavelj), Lauš (od 46. Kalik), Sahiti (od 46. Dolček), Dajaku (od 46. Mlakar), Benrahou (od 46. Odjidja), Čuić (od 46. Livaja).

Prvu ozbiljniju priliku kreirali su Bijeli u 11. minuti susreta kada je Dajaku prošao po lijevoj strani, zatim ubacio na pet metara, a Čuić pucao iz prve pored gola.

Oglasi

Još bolju šansu propustio je u 25. minuti Dajaku. Lauš je lijepo proigrao Sahitija, ovaj ubacio na sedam metara gdje je neometan loptu primio Dajaku, međutim pucao je ravno u golmana Šahinovića.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još jedan dobar pokušaj Sahitija koji je završio pored gola, te jedan udarac gostiju iz daljine koji također nije pogodio okvir gola.

Na početku drugog dijela trener Ivan Leko u igru je ubacio osam novih igrača, zamijenjeni su svi osim Kalinića, Eleza i Dialloa.

Upravo je Diallo imao prvu priliku na otvaranju drugog dijela, Mlakar ga je lijepo pronašao, a lijevi bek Bijelih s 10 metara nije pogodio okvir gola.

Uzvratili su igrači Sarajeva nakon ubačaja iz kornera, Čelik je najviše skočio te potom glavom poslao loptu pored gola.

Oglasi

U 54. minuti susreta Hajduk je poveo pogotkom Mlakara. Dolček je prošao po desnoj strani, tražio je ubačajem Livaju koji je skočio, međutim bilo je to malo previsoko za njega. Lopta je ipak došla do Mlakara koji iskosa pogađa za 1:0.

Samo desetak minuta kasnije Čataković je prekrasnim pogotkom s više od 20 metara iskosa poravnao na 1:1. Igrač Sarajeva snažno je opalio u bliži ugao, Silić nije stigao reagirati i lopta je završila u mreži.

Sarajevo do preokreta dolazi u 76. minuti još jednim fantastičnim pogotkom, ovaj put u režiji Mustafića koji je snažno opalio s 20 metara i zabio pod prečku.

U 80. minuti kreirali su Bijeli lijepu akciju. Kalik je dao na stranu za Odjidju koji prolazi svog čuvara i ubacuje na pet metara odakle Livaja s dva igrača na leđima uspijeva uputiti udarac, međutim odlazi to pored gola.

Isti dvojac samo par minuta kasnije stvorio je još bolju šansu. Odjidja je iz sredine sjajno proigrao Livaju koji je ostao nečuvan na 14 metara, snažnim udarcem je gađao lijevi ugao, međutim vratar Rogić fantastičnom obranom spašava svoju mrežu.

Konačnih 2:2 postavio je Livaja u 88. minuti. Mlakar mu je poslao odličnu dugu loptu, Livaja je pretrčao stopera Čelika i zatim iskosa matirao Rogića.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sta kazu one dezurne ust@sice koji ovdje kenjaju kako bi najgora ekipa iz Hrvatske bila prvak BiH i slicna sranja?...i Velez je prosle godine igrao nerijeseno sa ovim Hajdukom koji se u Hrvatskoj bori za trofeje...osim Dinama koji je daleko jaci od nasih ekipa,ovi ostali su u rangu nase lige...to sto imaju neke uspjehe u Europi mogu zahvaliti Dinamu koji je nabio koeficijent pa su im ekipe uglavnom nosioci...
4 5
plemic
hajduk nije torpedo, lahko je sa hajduko igrati, inače sarajvo je najbolji bih klub u prijateljskim utakmicama.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi