Haaland odmah zabio

Gol-mašini je trebalo tri minute u novoj sezoni!

Midhat Šljivak

Erling Haaland je na fenomenalan način otvorio novu sezonu u Premier ligi. Već nakon tri minute nove sezone pogodio je za 1:0 u meču s Burnleyjem.

Samo tri minute bile su potrebne Erlingu Haalandu da postigne prvi gol sezone. Iskoristio je norveški napadač ubačaj Rodrija i majstorski je postigao gol za 1:0.

Imao je sjajnu reakciju na ubačaj. Golman Burnleyja nije imao nikakve šanse i morao je nakon tri minute po loptu u mrežu.

Prošlu sezonu Haaland je okončao s 52 pogotka u 54 utakmice, a kako je krenuo u ovoj, ovaj rekord je ugrožen.

Život je mnogo lakši s ovakvom platom - Erling Haaland je apsolutni rekorder

Erling Haaland (22) uvjerljivo je najplaćeniji igrač engleske Premier lige i apsolutno niko mu nije ni blizu po sedmičnim primanjima u Manchester Cityju. Bogati katarski šeici mu sedmično isplaćuju 865.000 funti.

Erling Haaland je u prvoj sezoni u Manchester Cityju pokazao kakav je igrač. Norvežanin je nemilosrdno tresao protivničke mreže i bio je bitan faktor u osvajanju trostruke krune.

City je prošle godine pobijedio konkurenciju za dovođenje Erlinga Haalanda. Real Madrid i Barcelona bili su u igri, no ponudu Građana niko nije uspio nadmašiti.

Nije nikakvo čudo što je tako kada se zna koliko novca 22-godišnji napadač zarađuje. Njemu niko ravan nije po zaradi koja iznosi nestvarnih 865.000 funti na sedmičnom nivou.

Kada se ova cifra pomnoži s 52 sedmice u godini, on u jednoj kalendarskoj godini od Cityja na račun dobije 45 miliona funti i to ga svrstava među najplaćenije igrače na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, zbog činjenice da Saudijska Arabije plaća nenormalne cifre igračima koji dolaze u njihovu ligu, Haaland neće biti u samom vrhu po platama, pa će u narednoj godini najplaćeniji biti Karim Benzema i Cristiano Ronaldo s platom od 200 miliona eura po sezoni.

Ipak, Haaland je uz Kyliana Mbappea i Neymara je najplaćeniji na Starom kontinentu i uvjerljivo je ispred svih u Engleskoj, gdje mu niko ravan nije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.