Uništili su mu život i karijeru, ali došlo je vrijeme i da Benjamin Mendy naplati račune
Francuski fudbaler Benjamin Mendy proglašen je nevinim po devet tačaka optužbi za silovanje (Foto: Reuters)

Traži isplatu novca i prodaje kuću

Uništili su mu život i karijeru, ali došlo je vrijeme i da Benjamin Mendy naplati račune

Midhat Šljivak

Benjamin Mendy nedavno je oslobođen optužbi za silovanje nakon što je izgubio više od dvije godine života. Karijera mu je uništena, ostao je bez ogromnog novca, ali sada namjerava naplatiti za sve što su mu napravili u proteklom periodu i tražit će odštetu i od Manchester Cityja.

Benjamin Mendy je u protekle dvije godine prošao pravu golgotu. Od engleskih medija je proglašen krivim za silovanje prije nego što je sud donio odluku, a tako je bilo i s Manchester Cityjem koji ga je odmah suspendovao nakon što su podignute optužnice protiv njega.

Novac od plate po ugovoru kojeg je imao nisu mu isplaćivali. U međuvrememenu su mu poreznici uredno naplaćivali sve, pa je Mendy iz zatvora izašao s dugom od 800.000 funti.

Mendy ima rješenje kako da isplati dug. Odlučio je prodati kuću u Macclesfield kako bi izbjegao bankrot, a pokrenut će se postupak i protiv njegovog bivšeg kluba Cityja. Francuz traži isplati između devet i 10 miliona funti koje mu nisu isplaćivane tokom suspenzije.

"U pregovorima sam sa Cityjem o isplati novca nakon što je proglašen nevinim. Duguje mu se između devet i 10 miliona funti bruto", rekao je računovođa francuskog fudbalera i dodao je:

Oglasi

"On je odselio u Francusku. Rečeno mi je da će City riješiti sve oko plaćanja. Nije imao isplatu od septembra 2021. godine, a samo suđenje ga je koštalo milion funti", istakao je on.

Mendy planira prodati imanje u Macclesfieldu koje se procjenjuje na pet miliona funti i tako riješiti probleme s novcem koje ima.

Francuski fudbaler se odmah po oslobađanju krivice vratio kući u potpisao je ugovor s ekipom Lorienta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mendy je karijeru počeo u Le Havreu, igrao je potom za Marseille i Monaco, da bi od 2017. godine postao član Manchester Cityja s kojim mu je ugovor istekao u junu ove godine.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 10 utakmica u periodu između 2017. i 2019. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BeskoPDX
Danas se kurve iz medija optuže krivim prija nego što ti je suđenje počelo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi