Traži se ubica 29-godišnjeg navijača AEK-a, svi su na nogama

Ko je vođa nereda navijača Dinama u Atini: "Iz Bosne je, pobjegao sa lica mjesta, ali u Grčkoj je"

Samir Mlaćo

U Grčkoj je i dalje glavna tema sukob navijača AEK-a i Dinama u kojem je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK-a.

Stotinjak navijača Dinama je uhapšeno, svi su po grčkim zatvorima i ne zna se kada će na slobodu.

Istovremeno se vodi velika istraga kako bi se otkrio ubica navijača AEK-a.

Grčki newsvit jutros piše da je vođa nereda bio navijač Dinama i to vođa porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Navodi se da je pobjegao sa lica mjesta sa još desetak osoba i da oni nikada nisu pronađeni

"Sumnja se da nisu uspjeli izaći iz zemlje, vlasti znaju njihove podatke. Vjeruju da se sakrivaju u Grčkoj", navodi Newsit.

Istovremeno su se pojavili prvi rezultat analiza mobilnih telefona, te GPS sistema, a vidi se organizovana ruta dolaska navijača iz Hrvatske.

Ukucavali su Pirej, ali i parkinge u Bariju i Anconi u Italiji.

U Atini su ukucavali dvije adrese što je svakako zanimljivo grčkim vlastima i oni sve provjeravaju.

Jasno je da Hrvati nisu mogli sve sami izvesti i da su imali pomoć navijača Panathinaikosa. Ipak, konkrektnih informacija nema.

Čeka se rezultat DNK testiranja kada bi moglo biti jasnije ko je ubica 29-godišnjeg navijača AEK-a.

U međuvremenu Dinamo i AEK su odigrali svoj prvi međusobni meč. Grci su slavili 2:1 i sada Dinamo čeka pravi pakao u revanšu a uz to Modri moraju slaviti ukoliko žele proći dalje..

Svjesni su šta ih očekuje.

"Jasno je da će tamo biti vatreno, vruće i jako teško. To je stadion koji je baš navijački i domaćinski, ali što je tu je, idemo se boriti, bit će rat i neprijateljsko okruženje, ali idemo se boriti. TO se može iskoristiti kao motivacija. Ako išta, vidjeli smo da smo tu negdje i da se možemo boriti s njima. Nije nam trebao drugi gol, drugačije je kada ideš u egalu. Oni neće morati riskirati, a mi da. Dugo nisu izgubili od kuće i to sve govori koliko im stadion znači, ali idemo probati po pobjedu", rekao je poslije meča u Zagrebu trener Dinama Igor Bišćan.

Meč u Atini igra se u subotu od 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.