I Guardiolu su pitali o ubistvu navijača AEK-a, a on je imao šta reći

Vrlo iskren je bio

I Guardiolu su pitali o ubistvu navijača AEK-a, a on je imao šta reći

Samir Mlaćo

Grčka policija još uvijek vodi istragu ko je ubio 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.

On je ubijen u tuči navijača AEK i Dinama, a glavna je to tema i dalje u sportskoj javnosti širom svijeta

Zanimljivo da je dešavanja iz Atine prokomentarisao i trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

"Problem je to društva, a ne nogometa. Rasizam nije problem nogometa nego društva. Rasizam je svudja, nasilje je svuda. zašto? Veika je rezlika između bogatih i siromašnih. Prevelika. Nema srednje klase da to izbalansira. Pola planete umire od gladi, pola od holesterola", jasan je bio Guardiola.

Kazao je da se scene iz Grčke dešavaju i u drugim državama.

Jasno je istakao da nastavnici moraju biti bolje plaćeni, ali i oni koji rade u zdravstvenom sektoru, te da onda možemo nešto očekivati.

Oglasi

"Oni koji su na vlasti kradu i svima otežavaju", dodao je proslavljeni španski trener.

Uhapšeni navijači Dinama istovremeno strahuju za svoje sudbine. Naime, jedan od njih javio se svojim roditeljima i kazao da su zatvori zloglasni i da je dobio 'opasne' prijetnje odmah po dolasku.

Prenijeli su to mediji u komšiluku, a sami roditeji uhapšenih nadaju se da će Hrvatska reagovati i zaštiti svoje građane

Do sukoba navijača AEK-a i Dinama došlo je oko 23 sata ispred stadiona grčkog kluba na koji su Bad Blue Boysi pokušali upasti, ali nakon što to nisu uspjeli da urade došlo je do žestokog obračuna na ulici.

Oglasi

Nažalost, u krvnom obračunu smrtno je stradao navijač AEK-a, Michalis Katsouris, koji je izboden od strane nepoznate osobe i iskrvario je, te ga u bolnici nažalost nisu uspjeli spasiti.

Grčka policija je dan kasnije krenula u akciju i uhapsila je preko 100 navijača Dinama, ali i nekoliko članova navijačke grupe Panathinaikosa koji su pomogli huliganima iz Zagreba u ovom nemilom događaju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači Dinama se već sedam dana nalaze u pritvoru i tu će biti sve dok se ne završi istraga. Glavni cilj je da se nađe huligan koji je ubio navijača AEK-a, a iz dana u dan na svjetlo izlaze nove informacije.

Ipak, zvanične potvrde ko je ubio 29-godišnjaka nema.

Top Komentari

K79
sve stoji što je reko stim da se također trebaju smanjiti plate igračima i trenerima ako vec hoćeš neku jednakost jer ovo vec odavno nema nikakve veze sa sportom već se odavno navijači bune zbog visokih cijena ulaznica a vlasnici klubova se maksimalno trude da fudbal pretvore u sport za bogate
0 0
user1644750016
To dovoljno govori kakvo su društvo ti huligani hrvati. Znaci da su dno dna bili i ostali dzaba im ta eu kad ono što nose u sebi ne mogu da istjeraju niti će kad moći
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti