Bišćan poslao jasnu poruku upravi Dinama

Nakon poraza od AEK-a

Bišćan poslao jasnu poruku upravi Dinama

Esmer Oštraković

Ekipa Dinama poražena je na domaćem terenu od AEK-a u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka, a konačan rezultat bio je 2:1 za tim iz Grčke.

Dinamo je vodio preko Bulata nakon prvih 45 minuta, ali su se Grci probudili u drugom dijelu i preko Zubera i Galanopoulosa stigli do preokreta i pobjede.

Nakon meča, očekivano, razočaran je bio trener prvaka Hrvatske, Igor Bišćan, što je pokazao u izjavi za medije.

Prije svega poslao je veoma žestoku poruku upravi Dinama.

"Nema nikakve poruke upravi, sve se vidjelo danas. Sjetite se utakmice sa Hajdukom. Tad smo imali sličan problem. Ne želim da ispadne da sae žalim, ali moramo reagovati. A da ne spominjem mogućnost da igrači odu. Onda će to biti još veći problem.

Oglasi

Sada je već kasno. Prije mjesec i pol dana smo trebali imati igrače da budu tu spremni igrati koliko treba", rekao je Bišćan.

Govorio je o još nekim stvarima.

"U drugom dijelu smo griješili forsirajući previše kratkih paseva na svojoj polovici ali okej, tako pokušavamo igrati, nije to problem. Nakon gola smo pogubili ritam i nismo se vratili u utakmicu iako smo u drugom dijelu imali dosta šansi, ali nije to bilo na nivou prvog.

Tada smo bili stvarno dobri, ali trebali smo na tom nivou odigrati i prvo poluvrijeme. Kada nam izađe Ivanušec ili neki drugi igrači ozbiljno nam pada kvaliteta i mučimo se do kraja", rekao je Bišćan, pa govorio o Ivanušecu:

"Što se tiče Ivanušeca osjetio je umor, mislim da je riječ o grčevima. Bulat nije trenirao dva tjedna i bilo je bitno da ga ne izgubimo zbog premora, bio je dobar i dao je sve od sebe. Morali smo osvježiti ekipu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Razočarani smo. Bili smo dobri nekih sat vremena do prvog gola AEK-a, nakon toga smo imali par šansi, ali kada smo počeli mijenjati vidio se pad. Igrali smo hrabro i kombinatorno, imali smo šansu na kraju prvog dijela i tko zna kako bi završilo da smo zabili za 2:0, ali nogomet se igra 90 minuta. Iskusni igrači AEK-a su dočekali svoj trenutak i mogli smo čak primiti i više golova", nastavio je, pa dobio pitanje o Diminiku Livakoviću koji je u nekoliko navrata spasio gol Dinama:

"Livi je fenomenalno branio. To je kvaliteta, puno znači, ali moraš imati balans u ekipi, moraš imati kvalitetu i širinu da bi držao nivo igre protiv ekipe kao što je AEK."

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi