Sjajna utakmica

Ludnica u Grčkoj: Domagoj Vida u 100. minuti srušio Dinamo!

Esmer Oštraković

Fudbaleri Dinama odigrali su fenomenalnu utakmicu u revanšu trećeg pretkola Lige prvaka, ali na kraju nisu uspjeli da ostvare pobjedu protiv AEK-a.

Dinamo je i u prvoj utakmici imao prednost, igrao sjajno, ali su u drugom poluvremenu jednostavno stali.

Dopustili su tada fudbaleri tima iz Zagreba sebi luksuz da prime dva gola i da na kraju budu poraženi.

Danas im je zato trebala pobjeda kako bi izborili prolaz u play-off za Ligu prvaka, ali su ponovo sve uspjeli da prokockaju.

AEK je imao jako dobru priliku na samom otvaranju utakmice, ali nisu uspjeli da postignu gol i da dođu u vodstvo.

Dinamo nije imao neke pretjerano dobre prilike, sve do same završnice prvog poluvremena, a upravo tada su došli do vodstva.

Igrala se druga minuta sudijske nadoknade kada je Josip Šutalo jedan odbijanac poslao u mrežu za veliko slavlje igrača Dinama.

U drugom poluvremenu se očekivala dosta bolja igra AEK-a, ali na terenu to baš nije izgledalo tako.

Potpuni šok za domaće desio se u 65. minuti kada igrači Dinama postižu drugi gol i stižu pred vrata raja.

Robert Ljubičić je sjajno pratio centaršut i pospremio ga u mrežu i činilo se da će Dinamo u play-off, ali to nije bilo tako.

Kada se očekivao kraj, tačnije u 92. minuti Araujo zabija gol za 1:2, ali to nije bio kraj šokova za igrače Dinama iz Zagreba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 99. minuti dosuđen je penal za AEK koji je Livaković odbranio, ali je Vida postigao gol i izbacio Dinamo iz Lige prvaka.

AEK će tako u play-offu za Ligu prvaka igrati protiv Antwerpa koji je prvak Belgije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.