Ogromna fotografija na tribini gdje su navijači AEK-a, igrači Dinama nisu mogli da je ne vide
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Odali počast

Ogromna fotografija na tribini gdje su navijači AEK-a, igrači Dinama nisu mogli da je ne vide

Endin Čaušević

Dinamo nakon prvog poluvremena vodi u gostima protiv AEK-a i ima rezultat koji trenutno vodi meč u produžetke. Naravno, u centru pažnje ovog susreta je navijač koji je smrtno stradao prije desetak dana u krvavom okršaju huligana AEK-a i Dinama, te su pristalice grčkog kluba na poseban način odale počast stradalom navijaču.

Dvomeč AEK-a i Dinama je bio u sjeni nemilih dešavanja iz Atine koje su se desile pred prvu utakmicu. Došlo je do krvavog okršaja u Atini u kojima je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, a UEFA je tada odgodila utakmicu.

Prvi meč odigran je tek u utorak i to u Zagrebu gdje je AEK uspio da šokira Dinamo i nakon preokreta slavi sa 2:1.

Međutim, Modri nisu posustali i večeras su došli u Atinu po preokret. Dinamo se u samom finišu prvog poluvremena vratio u život kada je Šutalo pogodio za 1:0 i izjednačio ukupni rezultat na 2:2.

Do kraja meča sigurno nas čeka žestoka borba za jedino preostalo mjesto u play-offu Lige prvaka.

Oglasi

Također, navijači AEK-a bili su u centru pažnje u prvom poluvremenu jer su zvižducima i žestokim uvredama dočekali igrače Dinama, a zatim su odali počast stradalom navijaču.

Na tribini gdje se nalaze najvatreniji navijači grčkog kluba okačili su fotografiju stradalog navijača i na taj način odali mu počast da on nikada neće biti zaboravljen.

Image

Poznato je da je nakon nereda u Atini uhapšeno preko 100 navijača Dinama koji su imali i podršku nekoliko navijača Panathinaikosa u organizaciji.

Ubica još uvijek nije pronađen, a niko neće biti pušten na slobodu dok se to ne desi. Iz dana u dan pojavljuju se dokazi, no ime ubice grčka policija još uvijek nije otkrila.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači Dinama koji su u zatvoru traže pomoć iz Hrvatske kako bi izašli na slobodu jer su svjesni ukoliko budu osuđeni da ih čeka pravi pakao u grčkom zatvoru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Grcima je bolje da sada pogledaju rezultat na semaforu.
2 0
velaMo
Grčka tragedija u dva čina ????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi