Trenirao Zrinjski

Sergej Jakirović novi trener zagrebačkog Dinama! · Zvanično

Edmir Škorić

Novim trenerom zagrebačkog Dinama imenovan je Sergej Jakirović, bivši trener mostarskog Zrinjskog. 

GNK Dinamo je na službenim stranicama objavio da je Jakirović novi trener i to nedugo nakon što je objavljeno da je Igor Bišćan smijenjen.

Do smjene je došlo nakon što je Dinamo u Atini ispao od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka. Iako su Modri vodili 2:0 do 90. minute, primili su dva gola i ostali bez šansi da igraju grupnu fazu Lige prvaka, a za utjehu im ostaje borba za plasman u grupe Evropske lige. U play-offu tog takmičenja igraju protiv praške Sparte.

"Gospodin Sergej Jakirović novi je glavni trener Dinama. Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske momčadi, a na klupi svojega novog kluba debitirat će u četvrtak, 25. kolovoza, protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play-offa Europa lige", objavio je Dinamo.

Navodi se kako s Jakirovićem na Maksimir dolazi i novi stručni štab, a sa kojim je radio i u Rijeci.

Trenersku je karijeru počeo u Sesvetama, nastavio u Gorici s kojom je u sezoni 2018/’19. zauzeo peto mjesto u Prvoj HNL.

Nakon kratke epizode u Mariboru načinio je podvig s mostarskim Zrinjskim kojeg je u sezoni 2021/’22. deoveo do naslova prvaka Bosne i Hercegovine s čak 27 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Tuzla City. Od novembra prošle godine Jakirović je bio na klupi Rijeke.

Mora se priznati da je odluka o imenovanju Jakirovića na Maksimiru došla iznenada, budući da se bivši trener Mostaraca nije spominjao u kontekstu aktuelnog hrvatskog prvaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Što se tiče Bišććana, njemu je definitivno presudio poraz u Atini, ali i ne baš najbolji početak u HNL-u.

Ukupno je Dinamo vodio u 17 službenih utakmica uz 10 pobjeda, pet remija i dva poraza." Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Bišćanu na ostvarenim rezultatima te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti. Klub će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost"", istakli su ranije danas iz Dinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.