Rasulo u Dinamu: Bišćan dobio otkaz, Šutalo i Livaković otišli, a za njima ide i najveća zvijezda

Petković napušta prvaka Hrvatske?

Rasulo u Dinamu: Bišćan dobio otkaz, Šutalo i Livaković otišli, a za njima ide i najveća zvijezda

Endin Čaušević

Nakon poraza od grčkog AEK-a u zagrebačkom Dinamu čini se sve puca po šavovima jer je klub iznenadio odlukom da uruči otkaz Igoru Bišćanu. Ekipu je već napustio Josip Šutalo, a dogovoren je i transfer Dominika Livakovića, no njihovim stopama ide i trenutno najveća zvijezda kluba s Maksimira.

Dinamo je u subotu u nevjerovatnom meču ispao iz Lige prvaka iako su Modri vodili sa 2:0 i imali prolaz, no u sudijskoj nadoknadi primili su dva gola, te je na kraju AEK prošao dalje.

To ispadanje je ozbiljno uzdrmalo klub s Maksimira, no malo ko je očekivao da će cijenu tako rano platiti trener Igor Bišćan koji je danas dobio otkaz, a klub bi uskoro trebao saopštiti ko će biti njegov nasljednik.

Da je situacija ozbiljna i da vlada rasulo potvrdili su i odlasci dvojice bitnih igrača. Josip Šutalo ide u Ajax, dok je Dominik Livaković dogovorio transfer u Fenerbahče i u srijedu treba da doputuje na ljekarske preglede i potpis ugovora.

No, oni čini se nisu jedini koji će napustiti Dinamo do kraja prelaznog roka. Piše se da odlazi i glavna zvijezda ove ekipe, a to je Bruno Petković.

Oglasi

Iako se špekulisalo da će Petković ostati i da od transfera u Trabzonspor nema ništa čini se da se situacija ponovo promijenila.

Mediji u Turskoj navode da je Trabzon ponovo krenuo po Petkovića i da sam napadač želi da ide iz Dinama. Nemanja Bjelica je glavni u pregovorima i uspio je da nagovori Petkovića na dođe u Trabzonspor.

Klubovi su imali navodno dogovor da Petković ostane za dvomeč protiv AEK-a, ali sada su u Trabzonu počeli da gube strpljenje i traže da se transfer završi u narednim danima.

Petković bi kao i Livaković već u srijedu trebao put Turske na potpis ugovora što znači da ni on vjerovatno neće biti u sastavu za okršaj protiv Sparte iz Praga u okviru play-offa Evropske lige.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prvi meč Dinama i Sparte na rasporedu je u četvrtak na stadionu Maksimir, a u kakvom sastavu će biti i ko će voditi ekipu hrvatskog prvaka ostaje nam da vidimo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drita
Klubovi su imali navodno dogovor da Petković ostane za dvomeč protiv AEK-a, ali sada su u Trabzonu počeli da gube strpljenje i traže da se transfer završi u narednim danima. A dvomec Zavrsen prije 3 dana Joj Novinara sa Sportsport. BA KOMEDIJA OD NOVINARSTVA !
1 0
Drita
I Livakovic i Sutalo su dogovorili transfer prije AEKa nema to veze sa Porazom al sta zns Novinar Sa sportsport ba on se najbolje razumije u Tabloide 9d Kurira do Informera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi