Kahvić se u skoku "izjednačio" s prečkom

Mladi bh. napadač u sjajnoj formi

Romantičari sa Karaburme stopostotni, nebeski skok Kahvića za nastavak golgeterskog niza

Adnan Beganović

Mladi bosanskohercegovački napadač Aleksandar Kahvić ponovo se upisao u listu strijelaca. Njegov OFK Beograd je u Ubu sa 3:0 savladao Jedinstvo, a Kahvić je postigao pet pogodak u tri meča i nalazi se na čelu liste strijelaca Prve lige Srbije.

U vikendu iza nas kompletirano je 3. kolo Prve lige Srbije nakon kojeg se na čelu tabele izdvojio OFK Beograd.

Romantičari sa Karaburme nastavili su sa sjajnim igrama i u trećem kolu stigli su do treće pobjede, a ponovo je sjajnu partiju odigrao 19-godišnji bosanskohercegovački napadač Aleksandar Kahvić.

OFK Beograd je gostovao u Ubu kod Jedinstva i već u 1. minuti je preko Mituljikića stigao do prednosti. Pet minuta prije odmora pomenuti Kahvić glavom pogađa za 0:2, a Mituljikić u 47. minuti postiže svoj drugi pogodak za konačnih 0:3.

Velikoj nadi bosanskohercegovačkog fudbala i članu Crvene zvezde koji igra na posudbi u OFK Beogradu pogodak protiv Jedinstva je peti u sezoni i nalazi se na čelu liste strijelaca.

Prethodno je postigao pogodak u pobjedi nad Slobodom (2:0) i tri u trijumfu Romantičara sa Karaburme nad Metalcem (4:1).

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Njegove igre svakako da mogu radovati i selektora mlade reprezentacije Igora Jankovića koji će uskoro objavite imena igrača na koje računa za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 7. i 12. septembra protiv Slovenije i Kipra.

Inače, na čelu tabele Prve lige Srbije nalazi se OFK Beograd sa maksimalnih devet bodova iz tri utakmice, Grafičar je drugoplasirani sa dva boda manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.