Omladinac Čelika debitovao za prvi tim, postigao eurogol i asistirao za pobjedu protiv OFK Beograda
Sjajna utakmica i ambijent jučer na Bilinom polju u okviru međunarodne prijateljske utakmice, a sve je to začinio mladi omladinac Čelika sa sjajnim golom i asistencijom za pobjedu domaćina

Debi iz snova za mladog Međuseljca

Omladinac Čelika debitovao za prvi tim, postigao eurogol i asistirao za pobjedu protiv OFK Beograda

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su u sjajnom ambijentu na Bilinom polju u okviru prijateljske utakmice pobijedili tim OFK Beograd rezultatom 2:1. Bio je ovo duel starih velikana iz vremena bivšeg jugoslovenskog elitnog razreda nogometa.

Jučerašnja utakmica bila je dosta sadržajna, gosti su vodili na poluvremenu 0:1, da bi Čelik u drugom poluvremenu sjajnom igrom preokrenuo rezultat i na kraju slavio rezultatom 2:1.

Sigurno da je jučerašnju utakmicu obilježio 18-godišnji junior Zeničana. Ali Međuseljac jučer je debitovao za prvi tim Čelika, a jučerašnji dan sigurno je da će dugo pamtiti. Naime, u 51. minuti desio se i najljepši trenutak na jučerašnjoj utakmici. Nakon slobodnog udarca s desne strane, Međuseljac makazicama sa pet metara postiže gol za izjednačenje 1:1.

Nastavili su izabranici Pavlea Skočibušića atakovati ka golu gostiju, a to im se isplatilo u 56. minuti, kada je nakon dubinske lopte, Međuseljac sjajno asistirao za Mahmutovića, koji sa nekoliko metara posprema loptu u mrežu gostiju za vodstvo Čelika 2:1.

Omladinac Čelika jučer je imao debi iz snova za prvu ekipu, a najviše zadovoljstva nakon njegove sjajne partije ima šef struke Pavle Skočibušić, koji je dobio još jednog mladog igrača u rosteru na kojeg ozbiljno može računati u nastavku Druge lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Ali Međuseljac je u 14 utakmica u prvom dijelu sezone u okviru Omladinske lige BiH grupa "Centar" za juniorski tim Čelika postigao 20 golova, dok je i prošle sezone bio prvi strijelac lige.

Nema sumnje da je ovaj nadareni mladić velika nada Zeničana i polog za budućnost, da kroz par godina uz veliki broj mladih igrača, te par iskusnih ponovo igra najviši rang nogometa u našoj zemlji.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Slaba posjeta bila vidim, steta…
2 0
Dabul
Momak debitirao za prvim tim prošle godine, čista neprofesionalnost ove stranice kao i uvijek.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi