Romantičari sa Karaburme melju, briljira velika nada bh. fudbala

Kahvić u dva meča postigao četiri pogotka

Romantičari sa Karaburme melju, briljira velika nada bh. fudbala

Adnan Beganović

Mlada 19-godišnja nada bh. fudbala, Aleksandar Kahvić, fenomenalno je ušao u novu sezonu. U dva meča bh. napadač je postigao četiri pogotka.

Sjećate se Aleksandra Kahvića? Bosanskohercegovački mediji, pa tako i SportSport.ba mnogo su pisali o ovom mladom bosanskohercegovačkom fudbaleru koji je ugovorom vezan za Crvenu zvezdu,

Kahvić, 19-godišnji napadač je za omladinske selekcije našeg nacionalnog tima odigrao 21 utakmicu i pritom je postigao 10 pogodaka, a uz Filipa Čuića bio je vođa generacije koja je bila na korak do plasmana na Evropsko juniorsko prvenstvo.

Sjajnim igrama u juniorskoj selekciji Kahvić je "natjerao" i nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije Slobodana Starčevića da mu na tri meča pruži priliku, a početkom prošle sezone Crvena zvezda ga je posudila Maccabi Haifi.

U juniorima ovog tima odigrao je sezonu, da bi se po isteku prošle vratio u Crvenu zvezdu koja ga ponovo šalje na posudbu u OFK Beograd, klub koj je nekada igrao bitnu ulogu u srbijanskom fudbalu.

Nakon nekoliko godina tavorenja u trećem rangu srbijanskog fudbala OFK Beograd se vratio u Prvu ligu (drugi rang) i ako se po jutru dan poznaje tu se neće mnogo zadržati, odnosno velike su šanse da Romantičare sa Karaburme od naredne sezone gledamo u eliti.

U prva dva kola Prve lige Srbije OFK Beograd je upisao dvije pobjede i to protiv Slobode iz Užica i Metalca, a od ukupno šest postignutih pogodaka čak četiri je postigao Kahvić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Mlada 19-godišnja nada bh. fudbala je u pobjedi nad Slobodom (2:0) postigla jedan pogodak, dok je u trijumfu nad Metalcem (4:1) Kahvić postigao tri pogotka i odmah se izdvojio na vrhu liste strijelaca Prve lige srbije.

Njegova dobra forma svakako da može obradovati i Igora Jankovića, selektora mlade reprezentacije koja početkom septembra, tačnije 7. i 12. utakmicama protiv Slovenije i Kipra otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi