Kratka poruka njemačkog veznjaka

Romano potvrdio još jedan transfer, a u komentarima se javio Kroos: "Sramotno"

Eldar Ganibegović

Klubovi iz Saudijske Arabije doveli su veliki broj igrača iz Evrope ovog ljeta. Jasno, u Evropi to većini fanova nije drago, a očigledno je da se ne sviđa ni samim fudbalerima koji su ostali. Među njima je i Toni Kroos.

Saudi Pro liga biti će jedna od najpraćenijih ove sezone. Razlog leži u tome što je veliki broj zvijezda iz Evrope otišao u klubove iz Saudijske Arabije.

Taj trend započeo je Cristiano Ronaldo koji je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru otišao u Al Nassr, da bi ovog ljeta put kolijevke Islama krenule zvijezde poput Benzeme, Neymara, Kantea, Manea, Mahreza, Fabinha, Hendersona i mnogih drugih, a uz njih i bh. reprezentativci Šehić i Cimirot.

Navijačima u Evropi, čelnicima UEFA-e, ali ni mnogim fudbalerima se ne dopada ovo što se događa, a to je javno sada pokazao fudbaler Real Madrida, Toni Kroos.

Naime, na Instagramu je Fabrizio Romano potvrdio transfer Gabrija Veige iz Celte Vigo u Al Ahli, a u komentarima se oglasio pomenuti njemački fudbaler.

"Sramotno", bio je komentar Tonija Kroosa na objavu uglednog novinara. Dovoljno je rekao šta misli o svemu.

Vrlo je moguće da je Kroos i nezadovoljan zbog toga što se Veiga povezivao s Real Madridom, a na kraju završio daleko od Madrida i evropskog fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Veiga je inače dijete Celte i ovo mu je prvi transfer u karijeri i odmah ide van Evrope. Igrao je u omladinskim selekcijama Španije, a još čeka na debi u A timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.