U tišini i bez mnogo pompe još dvije evropske zvijezde otišle u Saudijsku Arabiju!

U moru dešavanja danas, prošlo je ispod radara

U tišini i bez mnogo pompe još dvije evropske zvijezde otišle u Saudijsku Arabiju!

Eldar Ganibegović

Saudijska Arabija, odnosno fudbalski klubovi iz ove zemlje, ne prestaju s dovođenjem evropskih fudbalskih zvijezda, a danas su još dvije takve stigle u ovu azijsku državu.

Ekipa Al-Ahlija pojačala se iz Atalante. U redove ovog tima stigao je turski fudbaler Merih Demiral.

Reprezentativac Turske je u Al-Ahli otišao za 20 miliona eura, a s novim timom potpisao je troogodišnji ugovor, odnosno do ljeta 2026. godine.

Ovaj 25-godišnji stoper karijeru je počeo u Fenerbahčeu, a igrao je još za Sporting, Alcanenense, Alanyaspor, Sassuolo i Juventus. 

Oglasi

Za novi tim trebao bi debitovati već za pet dana kada u trećem kolu Saudi Pro lige na megdan Al-Ahliju dolazi Al-Okhdood.

Tim iz glavnog grada Saudijske Arabije, Al-Riyadh SC, također se pojačao i to iz španske Primere. Na posudbu je stigao Juanmi.

Real Betis je za 30-godišnjeg ofanzivca inkasirao jedan milion eura odnosno za posudbu do kraja sezone, a nije poznato da li postoji obaveza ili opcija otkupa.

Juanmi je karijeru počeo u Malagi, a igrao je još za Southampton i Real Sociedad. Treba spomenuti i da je 2015. godine upisao jedan nastup za reprezentaciju Španije i mnogi su mišljenja da svoj puni potencijal nije iskoristio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi