Tamna strana fudbala u S. Arabiji: Zabili mu nož u leđa, a bio glavna zvijezda Al Nassra

Šok za Taliscu na jučerašnjem sastanku

Tamna strana fudbala u S. Arabiji: Zabili mu nož u leđa, a bio glavna zvijezda Al Nassra

Endin Čaušević

Saudijska Arabija ovog ljeta za mnoge fudblere izgleda kao obećana zemlja jer tamošnji klubovi nude novac koji teško ko može da odbije. Međutim, i u toj zemlji ima i ona tamna strana fudbala, a tome je svjedočio Anderson Talisca koji je član Al Nassra, ali kako stvari stoje to neće još dugo biti slučaj.

Ovaj Brazilac u Saudijsku Arabiju stigao je kada ova zemlja nije bila ni blizu privlačna za fudbalere iz Evrope i već dvije godine je jedan od glavnih igrača Al Nassra, ali čelnici ovog kluba su mu zabili nož u leđa.

Talisca je u Al Nassr stigao na ljeto 2021. godine nakon što je proveo dvije godine u Kini, a prije toga ostavio je odličan trag u Evropi gdje je nastupao za Benficu u Bešiktaš.

I pored toga što je Cristiano Ronaldo stigao u Al Nassr početkom godine to nije promijenilo činjenicu da je Talisca bio daleko najbolji igrač ovog kluba.

Međutim, zbog činjenice da je mnogo više igrača iz Evrope počelo pristizati u Saudijsku Arabiju stvorio se veliki problem, a to je na svojoj koži najbolje osjetio Talisca.

Oglasi

Naime, u Saudijskoj Arabiji klubovima je dozvoljeno da u svojoj ekipi imaju samo pet fudbalera koji su rođeni u zemljama van Azije i oni se u saudijskim timovima vode kao stranci.

Al Nassr je ovog ljeta taj broj već prekoračio, a cijenu će čini se platiti upravo Talisca. Klub želi da smanji broj stranaca i jučer su imali sastanak s Taliscom na kojem su šokiranom Brazilcu saopštili da žele raskinuti ugovor.

Ovaj klub već ima dovoljan broj stranaca i prednost ispred Talisce dobili su Ronaldo, Mane, Brozović, Telles i Fofana, a situaciju otežava i činjenica da će karijeru u ovom klubu gotovo sigurno nastaviti i Aymeric Laporte.

Zbog toga je Al Nassr odlučio da im Talisca više nije potreban i saopštili su mu da žele napraviti raskid ugovora.

Inače, Talisca s Al Nassrom ima ugovor do ljeta 2026. godine i sigurno da će dobiti veliku odštetu zbog raskida.

Špekuliše se da bi se ovaj 29-godišnjak mogao ponovo vratiti u Evropu, a Bešiktaš je među prvima odlučio da ga kontaktira i ponudi ugovor. No, Talisca je još uvijek iznenađen potezom Al Nassra i nije mu jasno kako su ga tako lako otpisali nakon svega.

Top Komentari

Cogo111
Dozvoljeno 5 stranaca a trenutno ih igra u prvoj postavi 6. Ronaldo mane talisca brozovic fofana i telles ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi