Belgijanac odlazi iz Chelseaja

Avion već stigao u London: Lukaku ima novi klub, ostaje u Evropi, ali će igrati u "drugoj klasi"

Admin Čaušević

Ni Inter, ni Juventus, ali stiže u Seriju A. Romelu Lukaku je konačno pronašao novi klub nakon što je postao višak u Chelseaju. 

Lukaku je već sedmicama u centru pažnje. Prvo se govorilo o ostanku u Interu, ali se u međuvremenu otkrilo da je pregovarao sa Juventusom.

Nerazzurri su nakon toga stopirali sve pregovore, dok Juventus zbog pritiska navijača, ali i nemogućnosti da pronađe dogovor sa Chelseajem odustao od pregovora.

Proteklih dana se pojavilo iznenađujuće rješenje koje je rezultiralo i vrlo izvjesnim tranferom, pogotovo nakon što su predsjednik i sportski direktor stigli u London.

Nova stanica u karijeri za Lukakua će biti Roma, klub koji sigurno nije elita evropskog fudbala, ali zaslužuje maksimalni respekt i poštovanje.

Direktor Rome Tiago Pinto i predsjednik Ryan Fredkin su već u Londonu gdje će finalizirati pregovore vezane za posudbu.

Dolazak robusnog napadača na Olimpico će Vučicu koštati oko 10 miliona eura, s tim da će rimski klub pokrivati i dobar dio plate reprezentativca Belgije.

Inače, u najavi utakmice protiv Verone Jose Mourinho je najavio dovođenje još jednog napadača kao što mu je klub i obećao.

"Rečeno mi je da klub naporno radi na dovođenju još jednog napadača koji ima različite karakteristike od ostalih", kazao je iskusni stručnjak i tako najavio dolazak Lukakua.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je u međuvremenu uspjela dovesti i Sardara Azmouna što znači da će Mourinho imati dodatnu opciju u fazi napada.

Inače, Lukaku koji je prije dvije godine bio među najboljim napadačima svijeta je u međuvremenu doživio sunovrat, a izlaz iz krize će tražiti na Olmipicu gdje ga osim mečeva Serije A i Kupa Italije, čekjau i nastupi u Europa ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.