Pružena je ruka spasa Lukakuu: Na pomolu transfer koji se ni u ludilu nije očekivao

Belgijanac nema izbora

Pružena je ruka spasa Lukakuu: Na pomolu transfer koji se ni u ludilu nije očekivao

Edmir Škorić

Romelu Lukaku, 30-godišnji reprezentativac Belgije, trenutno trenira sa U21 ekipom Chelseaja jer je otpisan iz prvog tima, dok silno iščekuje novi transfer. Činilo se da mu nema spasa, ali sada se stvari mijenjaju.

Lukakua je otpisao Mauricio Pochettino i čak nije razgovarao s njim otkako je došao na Stamford Bridge. Lukaku se vratio sa pozajmice iz Intera, s kojim je prethodno osvojio i titulu, ali rastanak nije bio baš najbolji.

Belgijanac je počeo da koketira sa Juventusom, čime je izdao sve u Interu. Uporno je želio da pređe u redove Stare dame, koja je nastojala da ga otkupi od Chelseaja, ali londonski klub nije mogao da se pronađe u svemu tome. Bilo je pokušaja razmjene Lukaku - Vlahović uz doplati od strane Plavaca, no i to je propalo.

Lukaku je ostao prepušten sam sebi, svjestan da više nema gdje, a da ga u Chelseaju ne planiraju za ovu sezonu, dok je ponude iz Saudijske Arabije prethodno odbio bez ikakvog razmatranja.

Međutim, sada mu se možda ipak sreća osmijehnula. Mogao bi tamo gdje želi, u Seriju A, ali ne u Inter ili Juventus, već u - Romu!

Oglasi

Prema pisanju portala Goal.com, Jose Mourinho želi da do kraja ljetnog prijelaznog roka dovede Lukakua. Transfer nije lako ostvarit, ali grupacija iz italijanske prijestolnice spremna je sjesti za pregovarački stol sa Chelseajem.

AS Roma je prisiljena tražiti novog napadača, nakon što se povrijedio Tammy Abraham (25). I Duvan Zapata (32) je opcija za Posebnog, ali citirani izvor napominje da je Lukaku meta broj jedan u ovom trenutku.

Lukaku je u Seriji A na 97 utakmica postigao 57 golova uz 18 asistencija, a njegova trenutna tržišna vrijednost se procjenjuje na 40 miliona eura.

Bilo bi zaista zanimljivo gledati ga u dresu Rome, dok mu u bivšem klubu teško praštaju sve ono što je ranije govorio i zbog želje da pređe u Juventus.

Nedavno je sve komentarisao i njegov nekadašnji saigrač Lautaro Martinez, koji je priznao da nije očekivao takvo ponašanje belgijske zvijezde.

"Telenovela Lukaku? Romelu me razočarao, moram biti iskren. Pokušao sam ga nazvati, ovi dani su bili puni haosa, ali mi se nije javio, kao ni ostalim kolegama. Nakon toliko godina i toliko stvari proživljenih zajedno... Razočarao sam se. Ali u redu, to je njegov izbor. Želim mu sve najbolje", rekao je Martinez ranije ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Jako nas je razočarao. Mislim da više neće igrati u Italiji za drugu ekipu", rekao je Giuseppe Marotta, direktor Intera, koji je svojevremeno radio u Juventusu, ali na njegovo zaprepaštenje nekadašnji napadač Anderlechta, Evertona i Manchester Uniteda bi se vrlo lako mogao vratiti u Seriju A.

Ne treba ni napominjati koliko bi njegov dolazak značio svima na Olimpicu i s njim u vrhu napada Mourinhova Roma mogla bi biti ozbiljan pretendent za najviše pozicije u ligi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi