Tjerao je po svom, pa sada doživio najveće poniženje u karijeri, a boljeg sutra ni na vidiku

Lukaku u problemu

Tjerao je po svom, pa sada doživio najveće poniženje u karijeri, a boljeg sutra ni na vidiku

Edmir Škorić

Budućnost Romelua Lukakua je sve neizvjesnija, a ljetni prijelazni rok bliži se kraju. Belgijski napadač je u nezavidnoj situaciji, ali i dalje se nada najboljem rješenju za svoju karijeru.

Lukaku trenira sa Chelseajevim igračima do 21 godine, a nije čak ni razgovarao sa glavnim trenerom Mauriciom Pochettinom, nakon što je ponovio želju da napusti Stamford Bridge nakon povratka sa posudbe iz Intera.

Dakle, Chelseajev novi menadžer na Lukakua ne računa, a klub ga je ponizio tako što ga je poslao da trenira sa klincima.

Chelsea nema milosti prema 30-godišnjaku, koji je prethodno upropastio dvije dobre šanse. Prvotno je odbio da se pridruži saudijskom Al Hilalu čime bi i sebi i klubu donio bogatstvo, a zatim je sabotirao potencijalni povratak u redove Intera, s kojim je prije dvije sezone bio prvak.

Chelsea trenutno još uvijek odbija dozvoliti 30-godišnjaku da napusti klub tako što će otići na posudbu, te očekuje da ga proda do kraja prijelaznog roka, a vremena je sve manje i manje.

Oglasi

Interes za Lukakua je slab, a Juventus je trenutno jedini klub koji je aktivno zainteresovan za Belgijanca, no Lukaku je ranije izjavama zatvorio vrata u Torinu, barem ako pitate navijače Stare dame. Nakon što su se pobunili protiv njegovog dolaska, klub je odjednom postepeno počeo odustajati od Lukakua.

Ipak, Juve je ranije zaista nastojao dovesti Lukakua, tako što je planirao u posao uključiti Dušana Vlahovića. Prvi prijedlog je da Chelsea da Lukakua i 42 miliona funti za Vlahovića, a potom je drugi prijedlog bio da ipak to bude 30 miliona plus Lukaku.

Lukakuova jedina nada da će prije isteka roka osigurati odlazak iz Chelseaja trenutno leži u tome što će Juventus ili Chelsea ublažiti svoj stav, osim ako Plavi ne preispitaju svoje insistiranje da mu neće biti dozvoljeno da ode na pozajmicu ovog ljeta.

Chelsea je odbio dvije ponude Intera od 23 miliona funti i 26 miliona funti prije nego što su finalisti Lige prvaka okončali svoje interesovanje za ponovni potpis Lukakua nakon što su saznali da je otvorio vrata prelasku u rivala iz Serije A, Juventus.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lukaku je unatoč svim problemima dosta uživao tokom ljetnog odmora, odlazio često u Belgiju, potom se vraćao u London, ali od počteka sezone radi sa U21 timom Chelseaja uz nadu da će se sve ovo završiti na iole dobar način za njega.

Lukakuova želja bila je da pređe u Juventus, odbivši sve druge opcije, ali pitanje je mogu li se engleski i italijanski tim na kraju dogovoriti oko transfera i da li je Stara dama sada uopšte spremna odreći se Vlahovića koji je briljirao u prvom kolu Serije A, pošto je u Udinama u 3:0 pobjedi postigao gol uz jednu asistenciju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti