Odigrano pet mečeva u Bundesligi

Navijačima Borussije srce već preskače, drugi tim opasno prijeti Bayernu, Hrvat umalo tragičar dana!

Eldar Ganibegović

U terminu od 15:30 sati odigrano je pet utakmica drugog kola njemačke Bundeslige i postignuto je nekoliko zanimljivih rezultata. Borussia iz Dortmunda se vratila starim navikama, dok je Union Berlin nastavio biti furiozan, iako je danas gotovo cijeli meč igrao s igračem manje i trenutno je ovaj tim veća prijetnja Bayernu, nego Borussia. 

Najzvučniji tim koji je igrao u ovom terminu je Borussia Dortmund i ovaj tim nikako ne može bez drame. Protivnik je u gostima bio Bochum, a rezultat 1:1.

Domaći tim stigao je do prednosti u 13. minuti preko Stogera, da bi Malen dao nadu u tri boda gostima u 56. minuti, no od toga nije bilo ništa i tako je Borussia napravila prvi veliki kiks već u drugom kolu.

Za razliku od njih, postoji tim koji ozbiljnije prijeti Bayernu, a to je Union Berlin. Nakon 4:1 pobjede protiv Mainza u prvom kolu, identičnim rezultatom tim iz glavnog grada Njemačke danas je savladao na gostovanju Darmstadt, iako je 70 minuta imao igrača manje.

Union do vodstva dolazi u 4. minuti preko Gosensa, da bi Aaronson u 5. i 21. minuti dobio dva žuta kartona i otišao pod tuš, ako se uopšte i oznojio do tada.

Igrača više domaći tim je iskoristio samo tri minute kasnije kada za izjednačenje pogađa Mehlem, no preko Gosensa i Behrensa Union ide na 1:3 već do odlaska na odmoru. U drugom dijelu je Doekhi samo postavio konačan rezultat od 1:4.

Domaćin je bio i drugi novajlija u ligi, Heidenheim, te ispustio prvo trijumf, a onda i bod protiv Hoffenheima, bilo je 2:3. Beste je promašio penal u 16. minuti, ali se iskupio deset minuta kasnije i pogodio za vodstvo svog tima.

Pieringer je u 58. minuti pogodio za 2:0, nadu gostima je vratio Beier u 77. minuti, a samo tri minute kasnije za 2:2 pogađa Kaderabek. Dosuđen je penal za goste u 88. minuti, odgovornost je preuzeo Kramarić, zatresao mrežu, ali je gol poništen jer je zastao prije samog šuta. Na njegovu sreću, dobio je šansu ponovo da šutira i pogodio je za trijumf svog tima. 

Na RheinEnergieStadionu u Kolnu domaći tim je dočekao Wolfsburg, vodio 1:0, ali na kraju izgubio 1:2.

Poslije prvih 45 minuta nije bilo golova, da bi Waldschmidt doveo domaće u vodstvo u 55. minuti. Nakon toga se ukazao Wind i s dva gola donio tri boda gostima.

Posljednju od pet utakmica od 15:30 odigrali su Freiburg i Werder, a na tom meču nije bilo golova. Nije, sve do šeste minute sudijske nadoknade, kada za pobjedu Freiburga od 1:0 pogađa Maximilian Philipp. 

Dan od 18:30 završavaju Borussia Monchengladbach i Bayer Leverkusen, a kolo će biti zatvoreno sutra utakmicama Mainz - Eintracht (15:30) i Bayern - Augsburg (17:30).

Podsjetimo, sinoć je RB Leipzig s 5:1 razbio Stuttgart na otvaranju kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 2. kolo:

Bochum - Borussia Dortmund 1:1;
Darmstadt - Union Berlin 1:4;
Heidenheim - Hoffenheim 2:3;
Koln - Wolfsburg 1:2;
Freiburg - Werder 1:0;
Borussia Monchengladbach - Bayer Leverkusen (18:30).

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.