Audi je sve svoje najmoćnije modele stavio pred Kanea, ali on iznenadio odabirom novog automobila

Zadužio svoj model popularnog auta

Audi je sve svoje najmoćnije modele stavio pred Kanea, ali on iznenadio odabirom novog automobila

Edmir Škorić

Engleski napadač Harry Kane (30) nedavno je potpisao ugovor s Bayernom, a jedan od glavnih sponzora njemačkog velikana, Audi, počastio ga je novim automobilom.

Budući da su noogmetne lige tek počele, mnogi evropski timovi dobivaju svoja službena vozila zahvaljujući sponzorima. Godinama unazad Audi nogometašima Bayerna dijeli svoje nove modele, a igrači na osnovu vlastitog ukusa ili bolje rečeno potreba izaberu model koji će voziti.

Harry Kane je izabrao električni SUV. Zapravo, svi igrači Bayerna dobili su isključivo električne aute. Najpopularniji model među zvijezdama bio je Audi RS e-tron GT, kojeg je odabralo čak 12 igrača tima iz Minhena. Međutim, Harry Kane ne spada u tu grupu.

Napadač je odabrao Audi Q8 e-tron, koji zajedno sa svojom Sportback verzijom spada u sam vrh električnih SUV- ova njemačkog proizvođača. Nije cijena tog modela svugdje ista, ali njegova osnovna cijena počinje od 84.610 eura, dok neke verzije mogu da premaše i 100.000 eura.

Mogao je da bira: Audijev model kojeg će Kane voziti u Minhenu

Druga generacija nije puno promijenila svoj dizajn, ali su ga dotjerali kako bi poboljšali njegovu aerodinamiku. Luksuzna unutrašnjost Audija Q8 e-tron može se pohvaliti izuzetnom tehnološkom razinom: tri zaslona za digitalnu ploču s instrumentima, infotainment sustav (10,1 inča) i kontrolu klime (8,6 inča).

Ponuda Audija Q8 e-tron podijeljena je u tri verzije: 50, 55 i SQ8. Audi Q8 50 e-tron: opremljen s dva elektromotora (340 KS i 664 Nm), sustavom pogona na sva četiri kotača i baterijom od 95 kWh, koja obećava doseg od 487 kilometara, što je u Sportback varijanti 501 kilometar. Može se puniti sa 150 kW, tako da ide od 10 do 80% u 28 minuta.

Oglasi

Audi Q8 55 e - tron: ima par elektromotora (408 KS i 664 Nm). Pogon na sve kotače i baterija od 114 kWh, koja nudi domet od 576 kilometara i 595 u Sportbacku. Snaga punjenja je 170 kW, a vrijeme punjenja 31 minuta.

Audi SQ8 e-tron: njegova shema sastoji se od tri elektromotora (503 KS i 973 Nm) i baterije od 114 kWh koja ima domet od 465 kilometara. Sa karoserijom Sportback možete dodati još 30 kilometara. Teret ima iste brojke kao i prethodna verzija.

Kao i ostali igrači FC Bayerna, Harry Kane je svoj Audi Q8 e-tron dobio u fabrici Audija u Ingolstadtu (Njemačka). Radnici brenda bili su zaduženi za predaju ključeva. Radnici su zajedno sa svojim porodicama, uključujući djecu, dobili tu čast da se druže sa igračima Bayerna, pa su naravno tražili i autograme i zajedničke fotografije.

Igrači Bayerna morat će koristiti njemačka vozila za odlazak na treninge, utakmice i događaje vezane uz klub.

Bivši napadač Tottenhama koji je došao kao najveće pojačanje u Bayern ovog ljeta je uvjeravao da je već pokušao voziti u Njemačkoj, ali ne sa svojim novim automobilom: “Malo po malo ću se naviknuti na to da je volan na drugoj strani. Do sada nisam imao kikseva, to je nešto pozitivno", kazao je Kane.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kane se odlučio na transfer u Bayern sa nadom da će konačno osvojiti trofeje u karijeri. Imao je priliku već na startu kada je debitovao za minhenski klub, ali je Bayern ipak neočekivano razbijen od Leipziga s 3:0 u borbi za trofej Superkupa Njemačke.

Potom su Bavarci gostovali Werderu u Bremenu u 1. kolu Bundeslige, a Kane je asistirao i postigao gol. Bayern narednu utakmicu igra u nedjelju protiv Augsburga na Allianz-Areni. Taj meč počinje u 17:30 sati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE