Konkurencija? Izjava Ulreicha o Neueru pokazuje šta je zdrav međuljudski odnos i poštovanje

Izuzetno ga cijeni

Konkurencija? Izjava Ulreicha o Neueru pokazuje šta je zdrav međuljudski odnos i poštovanje

Eldar Ganibegović

Sven Ulreich godinama unazad je član Bayerna. Priliku na golu njemačkog velikana dobija na kapaljku, ali i pored toga izuzetno cijeni i poštuje svog konkurenta Manuela Neuera.

Godine 2015. je za tri i po miliona eura iz Stuttgarta u Bayern stigao golman Sven Ulreich. Uz izuzetak jedne godine kada je bio u HSV-u, sve do sada je član Bayerna, no nije prvi izbor na golu.

Jasno, prvi golman Bayerna je, kada je zdrav, Manuel Neuer. Nakon što je slomio nogu na skijanju, Bavarci su doveli Yanna Sommera koji je sada otišao u Inter, a na golu stoji upravo Ulreich.

Iako je godinama u sjeni Manuela Neuera kada su u pitanju nastupi, Sven Ulreich svog konkurenta, ako se tako može nazvati, itekako cijeni i poštuje.

Ovaj 35-godišnji golman smatra kako je upravo Neuer najbolji golman na svijetu, te je kazao kako će se nakon povrede koju je zadobio vratiti još jači.

"Neuer je jednostavno najbolji golman na svijetu, čak i nakon povrede poput ove koju je zadobio vratit će se vrlo jak. Onda je za mene prirodno da Manu (nadimak Manuela Neuera, op a.) zauzme moje mjesto, radi kao lud na svom povratku. To je pravi put, odlično napreduje. Nadam se i radujem da ćemo uskoro ponovo moći normalno da treniramo zajedno", kazao je skromni Ulreich.

Oglasi

Ulreich je kao član Bayerna osvojio mnoge trofeje, među kojima i Ligu prvaka 2020. godine, te UEFA-in Superkup iste godine.

Osim toga, bio je prvak Njemačke osam puta, tri puta je osvojio DFB-Pokal, te šest puta Superkup Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koliko je cijenjen i poštovan u Minhenu, dovoljno govori i izjava sada već bivšeg sportskog direktora Bayerna, Hasana Salihamidžića.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi