Katalonci slavili sa 4:3

Čudesna utakmica Villarreala i Barcelone, sedam golova i preokret koji će se dugo pamtiti!

Endin Čaušević

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su danas Villarreal i Barcelona u okviru trećeg kola španske La Lige na kojoj smo vidjeli čak sedam golova, a na kraju je katalonski klub nakon nevjerovatnog preokreta uspio da pobijedi sa 4:3.

Villarreal je dosta bolje otvorio utakmicu i preko Sorlotha uspio je da dođe do 1:0 na samom startu, no potom su reagovale sudije u VAR sobi koje su poništile pogodak domaće ekipe jer je Sorloth bio u ofsajdu.

Iako je Barcelona dosta loše otvorila meč gosti su pokazali da znaju biti itekako ubitačni čak i kada nemaju svoj dan.

To su demonstrirali u 12. minuti kada je Barcelona povela sa 1:0. Golobrati Yamal koji je danas sigurno bio igrač utakmice je sjajno centrirao s desne strane, a najviši u kaznenom prostoru Villarreala bio je Gavi koji je pogodio za 1:0.

Samo tri minute kasnije bilo je 2:0 na semaforu za Barcelonu. Ovaj put sam ispred golmana domaćih izašao je Frenkie de Jong koji pogađa mrežu domaćeg tima i udvostručuje vodstvo Barcelone.

Činilo se da je Villarreal u nokdaunu i da povratka nema, no do kraja prvog dijela Barca je prosula svoju prednost.

Prvo je Foyth u 26. minuti uspio da smanji na 1:2, dok je pet minuta prije kraja prvog poluvremena Sorloth pogodio za 2:2 i erupciju oduševljenja na tribinama. I tada je VAR gledao situaciju kod gola Sorlotha, no ovaj put je za milimetar izbjegao ofsajd.

Do potpunog preokreta Villarreal je stigao u 50. minuti nakon sjajne akcije, a na kraju je Alex Baena fantastično matirao Ter Stegena za 3:2. Činilo se da je Barcelona totalno dotučena, no Katalonci su uspjlei da dođu do nestvarnog preokreta.

Stvari na početak vratio je rezervista Ferran Torres koji je u 68. minuti uspio da poravna na 3:3 i to samo pet minuta nakon što je ušao na teren.

Tri minuta kasnije totalni šok za navijače Žute podmornice. Nevjerovatni Yamal pogađa stativu, a lopta se odbila tačno na nogu Roberta Lewandowskog koji pogađa za vodstvo Barcelone od 4:3 i konačno završava svoj golgeterski post.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Villarreal je pokušao još jednom da se vrati i barem dođe do jednog boda, no Barcelona je ovaj put uspjela da se odbrani i upiše nova tri boda u vjerovatno najboljoj utakmici koju smo gledali u dosadašnjem dijelu La Lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.