Najveći šok ovog ljeta: U Barcelonu došao kao zvijezda, a sada niko ne vjeruje gdje ide na posudbu

Garcia napušta Katalonce

Najveći šok ovog ljeta: U Barcelonu došao kao zvijezda, a sada niko ne vjeruje gdje ide na posudbu

Endin Čaušević

Barcelona će i ovog ljeta prema svemu sudeći zadnjeg dana prelaznog roka biti itekako aktivna, a španski mediji navode da će biti i još nekoliko odlazaka iz ekipe. Među igračima na koje Xavi Hernandez više ne računa je i Eric Garcia koji se nalazi pred iznenađujućim transferom.

Xavi je napravio dosta promjena u igračkom kadru u odnosu na proteklu sezonu, ali čini se da će do kraja prelaznog roka biti još nekoliko dolaznih, ali i odlaznih transfera u katalonskom klubu.

Barcelona je veoma blizu da završi dolazak Joaa Cancela koji stiže na jednogodišnju posudbu iz Manchester Cityja i trenutno je to prioritet čelnika kluba.

No, bit će i odlazaka iz Barcelone jer nisu baš svi zadovoljni statusom u ekipi. To se prvenstveno odnosi na Erica Garciju koji nema minutažu kod Xavija koju očekuje, te nije zadovoljan rezervnom ulogom u Barceloni.

Garcia je dobio od Xavija zeleno svjetlo za napuštanje kluba i cilj mu je da pronađe ekipu u kojoj će biti standardan.

Oglasi

Očekuje se da Barcelona neće prodati ovog 22-godišnjeg defanzivca koji je stigao iz Manchester Cityja, te da će on vjerovatno otići na posudbu.

No, mnogi su iznenađeni informacijama da će Garcia napraviti korak unazad što se tiče karijere jer se nalazi pred odlaskom u Gironu što jasno niko nije očekivao da bi se ovog ljeta moglo desiti.

Garcia nema ništa protiv odlaska u Gironu jer je svjestan da će tu imati mnogo više prilike za igru nego u Barceloni. Želi da se vrati u pravu formu i da dokaže Xaviju da zaslužuje mnogo bolju priliku u Barci.

U Gironu je nedavno iz Barcelone na posudbu stigao i Pablo Torre koji je također bio nezadovoljan minutažom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da Barca i Girona imaju odličnu saradnju pokazalo se i na transferu Oriola Romeua koji je upravo iz ovog kluba stigao na Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Najveći šok je da on i dalje je u klubu.
0 0
Culer
Ovo su želje i snovi Girone. Nigdje Eric nije izjavio da bi da ide. Samo retardi mogu ovo povezati u priču.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi