Pao novi potpis u Barceloni - otkupna klauzula je 500 miliona eura!

Kapiten produžio ugovor

Pao novi potpis u Barceloni - otkupna klauzula je 500 miliona eura! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Navijači Barcelone mogu biti sretni danas. Ozvaničen je još jedan potpis, a u pitanju nije prinova, nego produženje ugovora jednom od ključnih igrača.

Barcelona i njemački golman Marc Andre ter Stegen produžili su saradnju na još pet godina, odnosno do ljeta 2028. godine.

Katalonski klub objavio je i da je otkupna klauzula za 31-godišnjaka čak 500 miliona eura, čime su praktično onemogućili druge klubove da ga kupe bez pregovora.

Kako navodi Marca, njemački čuvar mreže će imati smanjenu platu prve dvije godine novog ugovora s Barcelonom, ali će svoj novac vratiti u posljednjoj godini ugovora.

Podsjetimo, Ter Stegen je u Barcelonu stigao u ljeto 2014. godine iz Borussije Monchengladbach, neposredno pred play-off mečeve protiv FK Sarajevo.

Oglasi

Njemački klub je za njega inkasirao 12 miliona eura. On je karijeru i počeo u Borussiji. Dijete je kluba, a sada polako postaje legenda Barcelone.

S 379 nastupa on je četvrti golman s najviše nastupa u historiji Barcelone. Vrh te liste drži legendarni Victor Valdes s 535 nastupa za Blaugranu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, nakon odlazaka Albe i Busquetsa iz kluba, Ter Stegen je sada drugi kapiten u hijerarhiji. Prvi je Sergi Roberto, a tu su još Araujo i De Jong.

S kapitenskom trakom na ruci, Ter Stegen je u prve dvije utakmice u Primeri ove sezone mrežu sačuvao netaknutom. Protivnici su bili Getafe i Cadiz, a Barcelona je osvojila četiri boda. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Mogu stavit i 5 milijarda niko im ne brani
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi