Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zna se ko je u centru pažnje

Sve spremno za spektakl na Maksimiru: Poznati sastavi Dinama i Rijeke

Endin Čaušević

Dinamo i Rijeka igraju večeras na Maksimiru veliki derbi u okviru šestog kola hrvatske SuperSport lige. Do početka meča ostalo je još oko pola sata, a već su poznati početni sastavi.

Naravno, u centru pažnje večerašnjeg meča nalazi se Sergej Jakirović koji je prije šest dana šokirao javnost kada je napustio trenersku poziciju u Rijeci i odlučio je da dođe u zagrebački Dinamo.

Jakirović je debitovao već za Dinamo u meču play-offa Evropske lige protiv Sparte iz Praga, ali samo nekoliko dana kasnije čeka ga najteži meč koji je mogao da zamisli.

Na Maksimir večeras stiže upravo Rijeka, a igrači kluba s Rujevice sigurno će biti itekako motivisani da se osvete Jakiroviću što ih je ostavio na cjedilu na takav način.

Utakmica između Dinama i Rijeke igra se od 21:05 sati, a Jakirović i Željko Sopić već su saopštili početne sastave.

Obojica su na teren poslali najbolje sastave koje imaju na raspolaganju u ovom trenutku bez obzira što ih u četvrtak čekaju revanš mečevi u play-offu Evropske, odnosno Konferencijske lige.

Također, iz Dinama su potvrdili da se Stojković povrijedio na zagrijavanju i da će u umjesto njega u prvom sastavu biti Marin.

Dinamo: Nevistić, Baturina, Bulat, Ljubičić, Mišić, Moharami, Perić, Petković, Ristovski, Marin, Špikić.

Rijeka: Labrović, Fruk, Galešić, Goda, Hodža, Ivanović, Janković, Mitrović, Pašalić, Selahi, Veiga.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka je u dosadašnjem dijelu sezone upisala četiri utakmice i osvojila je devet bodova, te je trenutno trećeplasirana.

S druge strane, Dinamo je odigrao tri meča u prvenstvu u novoj sezoni i uspio je da osvoji tek četiri boda što je bio jedan od razloga zbog čega je Igor Bišćan u ponedjeljak dobio otkaz na klupi Modrih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.