Jakirović ponovo "bocnuo" Rijeku: "Može li me Rijeka iznenaditi? Ja sam napravio tu ekipu..."

Pred sutrašnji derbi

Jakirović ponovo "bocnuo" Rijeku: "Može li me Rijeka iznenaditi? Ja sam napravio tu ekipu..."

E. Oštraković

Sergej Jakirović je u četvrtak imao sjajn debi na klupi Dinama jer je njegova ekipa ostvarila pobjedu od 3:1 protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play-offa za Evropsku ligu.

Već sutra ga očekuje debi u SuperSport HNL-u sa Dinamom, a protivnik je ni manje ni više nego Rijeka, klub iz kojeg je stigao u Dinamo.

Jakirović je na poseban način najavio tu utakmicu.

"Dva treninga i utakmica, puno smo pričali oko teorije i psihološke strane. U četvrtak smo vidjeli Dinamo kakav u budućnosti želimo gledati, pogotovo onaj sa početka drugog poluvremena.

Moramo biti agresivniji, okomitiji da se možemo bolje prezentirati na terenu. Svjestan sam da nema mnogo vremena za treninge jer je raspored veoma krcat", rekao je Jakirović.

Oglasi

Nakon toga je upitan da li ga Rijeka može iznenaditi.

"Da li me Rijeka može iznenaditi? Ne znam kako bih uopšte odgovorio na to pitanje, jer sam ja napravio tu ekipu. Cijenim sve igrač, znam koliko potencijal imaju, ako bude zdravlja imat će ogromne iznose transfera u budućnosti.

Neki su već pokazali kvalitet, morat ćemo ih maksimalno zatvoriti da nas ne ugroze", kaže Jakirović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na kraju je govorio i o Kačavendi.

"Danas dolazi na trening, pa ćemo vidjeti u kakvom je stanju. Znam da je protivn nas na Rujevici izašao u 20. minuti zbog povrede i to me najviše zanima. Ogroman je potencijal", završio je Jakirović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ForzAfiume
Prvo, hvala što si kao pokisli đukac se dokopao Rijeke. Upala sjekira u med. Hvala sto si izvukao ekipu iz krize, ali budimo iskreni to bi se dogodilo i bez tebe prije ili kasnije i za kraj, ti si sam sebi zabio tuki u dupe. Pitaj Đalovića kako što zapravo znači biti gospodin u pravom smislu riječi. Ispao si supcina i ostavio ekipu na cjedilu. Ma tko to poštuje? Ni u sportskom ni životnom smislu!!? Mamic svršava na to...I to po tebi. Imaš sad kad popusite Rijeci i još 2 poraza pa da vidim gdje ćeš pseto neodgovorno i neodgojeno. Plivat smo te naučili u moru jest da je bilo s kolutom, ali eto...jos samo da zaronis i nikada više ne izronis cilj je postignut. Valjda ti je jasno da na more u Opatiju ili Rijeku više ne smiješ. Iako, ja bi volio da dođeš pa da te naučimo ronjat. FF Rijeka će pobijediti dinamo. Ne znam kako i s koliko razlike, ali ja mislim da će ti "tvoji" dečki letit po ruglomiru. Hvala ti.
1 2
Convict
Neces ti dugo moj Jakirovicu visa sila ce te kaznit nece ti ni Mamic pomoc.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije