Ako su u Hrvatskoj, a naročito u Rijeci pratili današnji meč Lillea, onda imaju čemu da se nadaju!

Protivnik Rijeke razbijen na proste faktore

Ako su u Hrvatskoj, a naročito u Rijeci pratili današnji meč Lillea, onda imaju čemu da se nadaju!

E. Ganibegović

Posljednja prepreka NK Rijeka na putu ka Konferencijskoj ligi je francuski velikan Lille. Jasno je ko je favorit, ali Rijeka itekako ima čemu da se nada.

NK Rijeka nije mazio žrijeb u play-offu Konferencijske lige, pa su tako za protivnika Riječani dobili Lille, no u prvoj utakmici su pokazali da mogu igrati s njima.

Bilo je 2:1 za Francuze koji su otpor hrvatskog predstavnika slomili u samoj završnici meča i slavili nakon preokreta.

Ako su danas u Hrvatskoj i u Rijeci, a sigurno jesu, pratili meč Lillea u okviru 3. kola Ligue 1, onda tek imaju čemu da se nadaju.

Naime, Lille je igrao protiv Lorienta i poražen je s visokih 4:1, te nakon tri kola u Francuskoj zauzima 10. mjesto s četiri boda i negativnom gol-razlikom (-1).

Već nakon 10 minuta Lorient je vodio s 2:0. Strijelci su u 9. i 10. minuti bili Abergel i Ponceau.

Oglasi

Pred kraj prvog dijela gosti prave dvije izmjene, umjesto Miramona i Haraldssona u 40. minuti ulaze Cabella i Gomes koji u 55. minuti asistira Davidu za smanjenje rezultata.

To kao da je samo bio okidač za Lorient da krene još jače. Faivre je vratio dva razlike u 62. minuti, u 67. pogodio je Le Godd za 4:1, dok je u 75. Kroupiju poništen gol, tako da je moglo biti i 5:1.

Revanš između Rijeke i Lillea na Rujevici se igra u četvrtak, 31. augusta 2023. godine, te u NK Rijeka sigurno imaju čemu da se nadaju, bez obzira na ime protivnika.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 3. kolo:

Lorient - Lille 4:1

Top Komentari

pero98
DAJTE LILLE DA SE IGRAAAMOOO
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi