Jakirović otvorio dušu na Instagramu, ali u Rijeci teško da će povjerovati u njegove riječi
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Objasnio zašto je napustio Rujevicu

Jakirović otvorio dušu na Instagramu, ali u Rijeci teško da će povjerovati u njegove riječi

E. Čaušević

Sergej Jakirović jučer je šokirao javnost u Hvatskoj i regionu odlukom da kao grom iz vedra neba napusti Rijeku i preuzme klupu Dinama. U Rijeci su razočarani potezom dojučerašnjeg trenera Zrinjskog, a o svemu sada se i on oglasio na Instagramu.

Dinamo je jučer potvrdio da Igor Bišćan više nije trener tog kluba i da je otkaz dobio zbog ispadanja iz Lige prvaka nakon šokantnog dvomeča protiv AEK-a.

Iako Dinamo već u četvrtak čeka play-off Evropske lige i meč sa Spartom iz Praga u ovom klubu odlučili su da Bišćanu uruče otkaz, a ono što je još više šokiralo javnost jeste da su samo par sati kasnije objavili da je Jakirović novi trener Modrih.

Jakirović je napustio Rijeku nakon što ga je Dinamo kontaktirao i poručio da su spremni da aktiviraju njegovu otkupnu klauzulu, a on poziv iz Zagreba očito nije mogao da odbije.

U Rijeci su bijesni i razočarani što ih je Jakirović izigrao na takav način samo nekoliko dana pred meč play-offa Konferencijske lige protiv Lillea, te je ekipu u potpunosti ostavio na cjedilu bez da je ikom išta saopštio prije Dinamove objave.

Oglasi

Nakon svih kritika koje je dobio Jakirović se oglasio na svom Instagram profilu i da jednostavno nije mogao da odbije poziv i izazov da preuzme Dinamo.

"Kao što svi znate jučer sam prihvatio ponudu GNK Dinamo za preuzimanje trenerske pozicije. Već sam naglasio kako je takav razvoj događaja bio brz i pomalo neočekivan. Ovim putem želim se oglasiti o nekim sebi bitnim stvarima", počeo je Jakirović i nastavio.

"Prije svega se želim zahvaliti HNK Rijeka na ukazanoj prilici da vodim klub s Rujevice i da zajedno sa mojim stručnim štabom i igračima Rijeku vratimo na put pobjeda. Smatram da smo u tome uspjeli i izuzetno sam na to ponosan. Također, želim se zahvaliti svim navijačima Rijeke koji su od prvog dana bili fantastična podrška svima nama u klubu".

"Život piše svoje priče. Donosi nam prilike i izazove, uspone i padove. Tako je i mom životu od prvog dana kada sam zaigrao nogomet pa do danas kada sam trener. Kao sportaš nikada nisam bježao od izazova i želje za napretkom. Nikada to nisam skrivao. Ista želja me dovela iz Mostara u Rijeku".

"Moji motivi su uvijek bili primarno sportske prirode. U tome leži veliki dio razloga zašto sam prihvatio poziv Dinama. Rastanci su uvijek teški i donose emocije. Unatoč tomu, važno mi je naglasiti da niti u jednom trenutku nisam bio neprofesionalan prema Rijeci. Svoju odluku sam obznanio predsjedniku Miškoviću i tek onda dao potvrdan odgovor Upravi Dinama".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Rijeka i Riječani će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Iako sam svjestan da će nekim navijačima ostati gorak ukus, nadam se da će s obzirom na gore navedeno pronaći načina da razumiju moju odluku. Danas kreće nova stranica u mom životu. Svaki dan ćemo predano raditi na ciljevima Dinama i siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Za sve ostalo, pričat ćemo na teren".

Jakirović je u Rijeku stigao krajem novembra prošle godine nakon što je napustio Zrinjski u kojem je proveo dvije godine. Vodio je još Sesvete, Goricu i Maribor.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
DAJTE LILLE DA SE IGRAAMOOO
0 2
Malac
Prodana p....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi