Foto - Alan Szabo - GNK Dinamo Zagreb

Novo ime na Maksimiru

GNK Dinamo predstavio pojačanje iz Bayerna i izdvojio je ogromnu cifru za njega · Zvanično

Midhat Šljivak

Hrvatski šampion GNK Dinamo dobio je danas veliko pojačanje. Novi član Modrih je talentovani krilni fudbaler Bayerna Gabriel Vidović (19).

Gabriel Vidović karijeru nastavlja u redovima zagrebačkog Dinama. Hrvatski fudbaler dolazi iz redova minhenskog Bayerna i ovu sezonu će provesti na posudbi.

Dinamo će za njegovu posudbu platiti poprilično visoku cifru - čak pola miliona eura, a u ugovoru je i klauzula o potencijalnom otkupu koja iznosi četiri miliona eura.

Gabriel Vidović je proteklu sezonu proveo na posudbi u nizozemskom Vitesseu. Radi se od 19-godišnjem krilnom napadaču koji će pojačati ofanzivni dio igre hrvatskog prvaka.

Prethodno je prošao sve omladinske kategorije Bayerna, a treba napomenuti da je porijekom iz Bosne i Hercegovine jer mu je otac iz Žepča, a mama iz Kiseljaka.

Ipak, Vidović je odlučio predstavljati Hrvatsku. Odigrao je već ogroman broj utakmica za omladinske kategorije Vatrenih i trenutno je član mlade reprezentacije.

Prošle sezone Vidović je u dresu Vitessea odigrao 25 utakmica i postigao je četiri pogotka. Thomas Tuchel na njegove usluge u Bayernu nije ozbiljno računao i zbog toga je bavarski velikan pristao da ga pošalje na posudbu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mladi fudbaler je dres prvog tima Bayerna nosio četiri puta. Debitovao je u aprilu 2022. godine u duelu s Arminijom iz Bielefelda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.