Scene s današnjeg treninga Dinama sve govore o tom klubu i njegovim navijačima

Ujedinjeniji nego ikad

Scene s današnjeg treninga Dinama sve govore o tom klubu i njegovim navijačima

Edmir Škorić

GNK Dinamo Zagreb ne prolazi svoje najbolje dane, ali i dalje ima otvorene linije na svim frontovima i pokušat će osvojiti nove trofeje.

Najtrofejniji hrvatski klub i aktuelni prvak nalazi se pred plasmanom u grupnu fazu Evropske lige. Nakon što ih je prethodno u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacio AEK, Modri su u play-offu Evropske lige pobijedli Spartu Prag sa 3:1, a revanš se igra u četvrtak.

Početak u HNL-u nije baš najbolji. Modri su u četiri meča upisali sedam bodova i imaju već sada osam bodova manje od vodećeg Hajduka, čiji nogometaši su ostvarili svih pet pobjeda i djeluju optimističniji nego ikada kada je borba za titulu u pitanju.

Uostalom, ne tako davno Hajduk je pobijedio Dinamo i osvojio trofej Superkupa Hrvatske. Već tada je bilo jasno da postoje problemi unutar Dinama.

Ovog ljeta klub je odlučio da prihvati ponude za neke svoje ključne igrače, pa je Dominik Livaković otišao u Fenerbahče, Josip Šutalo u Ajax, a Luka Ivanušec kao vođa tima u Feyenoord.

Oglasi

Sve to naravno može da ostavi velikog traga na aktuelnu sezonu, ali ono što je gotovo sigurno - Dinamo se ne predaje, a navijači ovog tima odlučili su mu dati podršku sada kada je najteže.

Tako se tokom današnjeg treninga na pomoćnom terenu sakupio zaista veliki broj navijača Modrih, koji su dali vjetar u leđima igračima i poručili im da su uz njih bez obzira šta da bude.

I sami navijači Dinama ne proživljavaju najsretnije trenutke. Štaviše, dobar dio njih nalazi se u Grčkoj u zatvoru nakon što je ranije ovog mjeseca ubijen jedan navijač AEK-a, a i dalje se istražuje ko je počinio taj zločin.

Sve što se događalo ovog mjeseca nije jednostavno za Dinamo i njegove navijače, ali žele ujedinjeni nastaviti da dominiraju Hrvatskom i da čekaju proljeće u Evropi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sljedeću utakmicu Modri igraju u četvrtak u Pragu protiv Sparte gdje brane 3:1, a onda će nastaviti potjeru za Hajdukom. Narednu utakmicu u HNL-u igraju u nedjelju protiv Osijeka na gostovanju.

Podsjetimo da su Boysima zabranjena gostovanja u Evropi i oni neće moći podržati igrače u Pragu, ali su zato danas došli da ih bodre i da im poruče da će biti s njima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nista, jednostavno jad i bijeda. Opcenito na Balkanu svi ti navijaci su nista manje no huligani iz bilo koje drzave dje jedne navijacke grupe samo prezaju dje ce nac druge da se izprebijaju.Kako se to moze nazvat navijacem dje odes divljat u drugu drzavu dje pritom je uopce bio i zabranjen dolazak gostujucih navijaca pa jos padne i mrtva glava jednog Grka, a o Beogradskom derbiju da i ne pricam. Kad god se treba igrat polomise pola beograda, i to navijaci?U Bosni ubise navijaca Sarajeva i nikom nista!! Pogledajte samo kako se zovu te navijacke grupe!! Grobari, Fukare, Manijaci, Lesinari, Horde zla!! Da bog sacuva i sakloni. Idi bolan necu da budem dijo nikakvog zla. Boli cinjenica da se taj nas Balkan nece nikad civilizovat pa da i navijaci budu normalni, da docekaju goste dostojanstveno jer i ti bi volijo nekad nekud otic a pri tom da ne strahujes. Naprimjer Bayern i Dortmund su isto ljuti rivali al ces tamo vidit i u Minhenu i u Dortmundu dje navijac i jednog i drugog tima jedan pored drugog sjede. U nas se Fudbal igra jesnostavno iz necih interesa i to je to
0 2
user1676926971
Ili je Dinamo pobjedio sa 1-0 i osvojio super kup Hrvatske?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti