Muk u Dinamu: Mislili su da su se riješili Drmića, spremili i let, zatim je napadač shvatio gdje ide

Nevjerovatan zaokret

Muk u Dinamu: Mislili su da su se riješili Drmića, spremili i let, zatim je napadač shvatio gdje ide

Admin Čaušević

Josip Drmić ipak neće napustiti Dinamo, barem ne dana kako se to mislilo u prvi mah jer je njegov transfer u Tursku propao i to iz bizarnog razloga. 

Drmića već dugo nema u trenerskim planovima na Maksmiru, tako je bilo kod Bišćana, isto je i kod Jakirovića pa je jasno da napadač treba tražiti novu sredinu.

Novu sredinu je našao u Turskoj, ali je povezao neke stvari pa je transfer propao. Iz Turske je stiglo objašnjenje šta se dešavalo.

Naime, Drmić je trebao potpisati za Gaziantespor, ali švicarski napadač porijeklom iz Viteza nije znao gdje se na karti nalazi Gazintep.

Kada je shvatio da je ovaj turski grad od Sirije gdje već godinama traje rat udaljen svega 60 kilometara odlučio je stopirati transfer.

Oglasi

Od odlaska Drmića sa Maskimira za sada neće biti ništa, međutim neće biti iznenađenje ukoliko se u narednim danima pojavi neki novi zainteresovani klub.

Kad je stigao u Hrvatsku prije duže od dvije i pol godine Drmić je bio fantastičan u dresu Rijeke te je na 55 mečeva zabio 32 gola. 

Očekivalo se da u istom ritmu nastavi i u Dinamu međutim zbog poverda, ali i drugačijih trenerskih zamisli nije se uspio nametnuti.

U posljednje vrijeme je totalno van forme pa je u dosadašnjem dijelu sezone na terenu proveo svega 20-ak minuta. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj 31-godišnjak je u karijeri do sada promijenio veliki broj klubova, a najduže je igrao u Bundesligi gdje igrajući za Bayer Leverkusen, Borussiju M'gladbach i HSV skupio preko 100 nastupa i postigao više od 30 golova.

Dugi niz godina je bio i reprezentativac Švicarske, a na mečevima svjetskih prvenstava uspio je skupiti sedam nastupa što je svakako brojka za pohvalu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Idi onda u ukrajinu ili rusiju, a moze i poljska, ali nadomak front linije...
1 2
Convict
Dobar igrac lako ce se prodat a i nije za Turske.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi