Da li će obući dres Hajduka?

Perišić je među otpisanima u Tottenhamu, u Splitu se budi nada

Samir Mlaćo

U Tottenhamu se na sve načine pokušavaju riješiti Ivana Perišića.

Perišić ima ugovor, ali nije u planovima stručnog štaba. Tako je već odavno, a istovremeno navijači Hajduka sanjaju da će Perišić raskinuti ugovor i doći na Poljud.

Perišić svojevremeno nije debitovao za prvi tim Hajduka, kao mlad je otišao u Francusku, te ima veliku želju da to do kraja karijere i ostvari.

Ugovor sa engleskim timom ima do kraja sezone, a on je ove sezone u Premier ligi nastupao za samo tri ligaške utakmice. Prosjek je bio 22 minute.

Telegraph prenosi da je Perišić otpisan i da nije u planovima stručnog štaba. Pored njega na istoj listi su i Hugo Lloris, Hojbjerg, Regulion, Sanchez...

Perišić ima sjajna primanja u Tottenhemu pa mu i nije problem što ne igra.

To ga i drži u Engleskoj, te vjeruje da će uspjeti se izboriti i za veću minutažu.

"Pošteno je reći da je ekipa prevelika i da ima momaka koji će tražiti priliku negdje drugo. Ja nisam uključen u te poslove. Sve ćemo vidjeti naredne sedmice", rekao je nedavno trener Tottenhama Postecoglou.

U bogatoj karijeri Ivan Perišić je pored Tottenhama nastupao još za Roeselare, Club Brugge, Borussiju iz Dortmunda, Wolfsburg, Inter i Bayern.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 127 puta i zabio je 33 gola, te je učestvovao u velikim uspjesima na prethodna dva Mundijala u Rusiji i Kataru.

Sa nestrpljenjem sve prate navijači Hajduka, potajno se nadaju da će Perišiću 'puknuti film' i da će krenuti put Poljuda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tamo bi sigurno imao status kao Marko Livaja i bio bi to doček za pamćenje, nešto što u Engleskoj sigurno neće doživjeti.

Hajduk nakon pet kola u prvenstvu ima maksimalan učinak i drži lidersku poziciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.