Ansu Fati odlučio gdje ide, poznato je i ko će ga zamijeniti u Barceloni!?

Otvaraju se vrata Felixu?

Ansu Fati odlučio gdje ide, poznato je i ko će ga zamijeniti u Barceloni!?

Eldar Ganibegović

Do kraja ljetnog prijelaznog roka je oko 30 sati, a Barcelona bi mogla završiti još dva transfera, jedan ulazni, a jedan izlazni. Glavna uloga je Ansu Fati.

Nezadovoljan statusom u timu, mladi Ansu Fati je odlučio da napusti Barcelonu, javljaju španski mediji.

Također, poznato je i za koji klub se odlučio. Mladi Fati otići će put Engleske, gdje će pojačati konkurenciju u redovima Tottenhama.

Za njegove usluge je zaintereosvana bila i Sevilla, no Ansu Fati je odbio Andalužane i njegov naredni klub biti će londonski Spursi.

Očekuje se da Ansu Fati u Tottenhamu zvanično bude predstavljen sutra. U pitanju je jednogodišnja posudba s opcijom otkupa na kraju sezone.

Iako je veći dio ljeta Ansu Fati podvlačio da želi ostati i nametnuti se ekipi, samo 50 minuta koje je dobio u prva tri kola Primere natjerali su ga na odlazak.

Oglasi

Odlazak Ansua Fatija omogućava Barceloni da oslobodi značajan dio svojih plata i potpiše druge igrače.

Prvi na listi je Joao Cancelo, čiji je transfer riješen. Sve uključene strane su se složile i Portugalac će biti pozajmljen iz Manchester Cityja u Barcelonu.

Drugi je Joao Felix, koji će biti zamjena za Ansua Fatija. Portugalac nema budućnost u Atletico Madridu i čeka da Barcelona stekne uslove da ga potpiše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Portugalac je poručio da će, ako ne ode u Barcelonu, karijeru vjerovatno nastaviti u jednom od timova iz Saudijske Arabije. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Pa nece valjda barca novog Messija tako lako prodat, ovo je necuvenoo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi